İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sırbistan'daki en etkin suç örgütlerinden birisi olan Skaljari Çetesi'nin lideri Jovan Vukotiç'e yönelik saldırıyı gerçekleştiren iki kişi yakalandı.

Sırp mafya liderini öldürenler yakalandı

Sırbistan'daki en etkin suç örgütlerinden birisi olan Skaljari Çetesi'nin lideri Jovan Vukotiç, İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Eşi ve çocuklarının yanında öldürülen Jovan Vukotiç'in Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından Kırmızı Bülten ile arandığı öğrenildi.

Suikastı motosikletle gerçekleştiren ve kaçan silahlı saldırganın beş el ateş ettiği ve kurşunlardan 4'ünün Jovan Vukotiç'e isabet ettiği iddia edildi. Jovan Vukotiç'in 2018 yılında Antalya'da yakalandığı, sınır dışı edilerek ülkesine gönderildiği ve ülkesinde 15 ay hapis yattıktan ve serbest kaldıktan sonra sahte kimlikle ülkemize giriş yaptığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Vukotiç'in katil zanlıların yakalandığını açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye’de 3 yıl önce yakalanan ve Sırbistan’a teslim edildikten sonra orada serbest bırakılan, yasadışı yollarla tekrar Türkiye gelen Sırbistan’da “SKALJARİ” isimli Organize Suç Örgütü yöneticilerinden Jovan VUKOTİÇ, İstanbul Şişli’de motorlu iki şahıs tarafından aracına gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda öldürülmüş, araç içerisinde bulunan eşi, çocuğu ve şoförü sağ olarak kurtulmuştu.

Olayla ilgili İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu çalışma sonrası saldırıyı, KAVAC isimi suç örgütü yöneticisi olan Radoje ZİVKOVİC isimli şahsın, ülkemizdeki bağlantıları aracılığıyla gerçekleştirdiği belirlendi.

16.09.2022 günü yapılan operasyonla Radoje ZiVKOVİC ve Zdravko PERUNOVIC isimli şahıslarla birlikte toplam 12 şahıs gözaltına alındı.

Şahıslarla birlikte 11 adet sahte kimlik, 6 adet sahte pasaport ve olayda kullanılan 2 adet silah ele geçirildi"