Sırbistan’daki en etkin suç örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri Jovica Vukotiç İstanbul Şişli’de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘istifa’ çağrısı geldi

Sırp mafya liderinin İstanbul’da öldürülmesi: Başarır’dan Soylu’ya istifa çağrısı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sırp Mafya lideri Jovica Vukotiç’in sınır dışı edildiği iddia edilmesine rağmen İstanbul’da öldürülmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Başarır, “Türkiye’nin geleceği, güvenliği, huzuru için istifa etmelisin” dedi.

Başarır, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ, GÜVENLİĞİ, HUZURU İÇİN İSTİFA ETMELİSİN”

“Soylu’nun sınır dışı ettiğini iddia ettiği, bir mafya liderinin İstanbul’da çatışmada öldürüldüğünü öğrendik. Aynı şey Afgan bir mafya liderinin Almanya sınır dışı ettikten sonra Beşiktaş’ta yaşadığını söylemiştik. Şimdi söylemek isterim, iki askerimizi diri diri yakan IŞİD’li iki militan Antep’te ve İstanbul’da görülmüştü. Süleyman Soylu’nun görevi bu mu? Bir bakan, ülkesinin asayişinden, güvenliğinden sorumludur. Ama İçişleri Bakanlığı dışında her işi yapan bir bakan var. Ben sormak istiyorum; Sayın Bakan senin Türkiye’deki güvenlikten bir haberin var mı? Sınırlarımız ne kadar güvenli, ne işi var bu insanların ülkemizde? Sınır dışı ettikten sonra takip ettin mi? Geldiğimiz nokta bu, sen artık bir güvenlik sorunusun. Güvenliği sağlayamıyorsun ve sağlayacağına karşı hiç umudumuz yok. Türkiye’nin geleceği, güvenliği, huzuru için istifa etmelisin. Yakışmıyorsun bu ülkeye. Neden dünyadaki mafya, suçlular bu ülkede yakalanıyor? Çünkü senin resim albümüne bakıyorlar. Bu ülkenin böyle bir içişleri bakanı var biz de bu ülkede olmalıyız diyorlar. Sen böyle resimler verirsen, bu mafyalar; Sırp mafya, Afgan mafya, IŞİD’li caniler bu ülkeye gelip yaşama hakkını kendinde görür.”

JOVİCA VUKOTİÇ KİMDİR? NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

ırbistan’da faal olan Kavaka grubuyla husumet yaşayan suç çetesi Skaljari’nin elebaşı Jovan Vukotiç, dün Mecidiyeköy’de eşinin ve çocuklarının da içinde bulunduğu araçla seyir halindeyken yanlarına bir motosiklet yanaştı. Saldırganlar tabancayla 5 el ateş etti. Vukotiç vücuduna isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti.

Olayla ilgili İstanbul polisi çalışma başlattı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

İddiaya göre, Vukotiç'in elebaşı olduğu Skaljari çetesi ve Sırbistan'ın en etkin suç gruplarından Kavaka arasında 2014'ten bu yana husumet vardı. İki grup arasında 2014'te İspanya Valensiya Limanında kaybolan 300 kilo kokain sebebiyle bir dizi çatışma yaşanmıştı. O çatışmalarda bazı suç örgütü üyeleri de öldürülmüştü.

Öldürülen Jovan Vukotiç'in İnterpol tarafından uyuşturucu suçundan arandığı, sahte kimlikle ülkemize girdiği anlaşıldı. Vukotiç'in 2018'de de Antalya'da yakalandığı, ülkesine iade edildiği öğrenildi. Vukatiç'in 15 ay cezaevinde yattıktan sonra serbest kaldığı belirtildi.

Kaynak: ANKA, Milliyet