Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan sinema salonları bir aydır açık ancak hâlâ daha yaralar sarılamadı. Beyoğlu Sineması işletmecisi Öğetürk, “Birçok kez yolun sonuna geldik diye düşündük” ifadesini kullanıyor.

Sırtımızdaki yükle beyazperdedeyiz

Gizem Ertürk

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir buçuk yıldır kapalı olan sinemalar 1 Temmuz’dan beri seyirciyle özlem gideriyor. Bir buçuk yıldır kapalı olan sinema salonları arasında ekonomik anlamda en çok etkilenen kuşkusuz ki bağımsız salonlar oldu.

İşletmecilerin, “Birçok kez galiba bu kez yolun sonuna geldik diye düşündük” cümlesi de bu düşünceyi destekler nitelikte. Bir aydır koronavirüs tedbirleri kapsamında yüzde 50 seyirci kapasitesi ile çalışan sinemaların akıbeti merak konusu. Sinema salonu işletmecilerine bu süreçte yaşadıklarını ve seyircinin salonlarına ilgisini sorduk.

sirtimizdaki-yukle-beyazperdedeyiz-906165-1.
Funda Kocadağ - Kadıköy Sineması işletmecisi

Seyircinin salonda film izlemeyi çok özlediğini ve kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Kadıköy Sineması’nın işletmecisi Funda Kocadağ, “Almış olduğumuz önlemleri de görünce kendilerini çok daha güvende hissederek film izlediler. Şu an tabii ki yüzde elli kapasite ile çalışmak durumunda olduğumuzdan net bir karşılaştırma yapmak mümkün olamıyor. Uzun bayram tatili de başlayınca İstanbul çok boşaldı ve ilk 2 haftanın sayılarını son 2 haftada yakalayamadık. Bundan sonrasını hep birlikte göreceğiz” diyor.

sirtimizdaki-yukle-beyazperdedeyiz-906166-1.

Utku Ögetürk - Beyoğlu Sineması işletmecisi

Beyoğlu Sineması işletmecisi Utku Ögetürk, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Birçok kültür sanat mekânı gibi Beyoğlu Sineması da kapalı kalmanın getirdiği tüm zorlukları yaşadı. Birçok kez galiba bu kez yolun sonuna geldik diye düşündük. Bu süreç içerisinde Beyoğlu Sineması’nın dostu kişi ve kurumların büyük destekleri oldu. Düzenlediğimiz kampanyalar beklediğimizden daha büyük yaraları sardı. Vizyon programı, özel gösterimler ve alternatif etkinlikleri bir araya getirdiğimiz programımız ile devam ediyoruz.”

sirtimizdaki-yukle-beyazperdedeyiz-906167-1.

Hande Kara - Beyazperde.com Genel Yayın Yönetmeni

AÇILIŞ HAYLİ GECİKTİ

Beyazperde.com Genel Yayın Yönetmeni Hande Kara ise, perdelere olan özlemini ifade ederek başlıyor söze. Kara, sektörün içinden biri olmasına rağmen, durumu izleyici açısından değerlendirmeye daha yakın olduğunu ifade ederek ekliyor: “Sinemaların açılış tarihinin hayli geciktiğini düşünüyorum. Ancak bir noktadan sonra bu elbette işletmenin kararı olarak görünse de aslında farklı dinamikler barındırıyor. Zira dağıtımcılar da bu denklemde büyük yer kaplıyor. Dağıtımcının filmi vizyondan çekip ertelerse, sinemalar da elbette beklemek isteyecektir. Dönüşü önümüzdeki günlerde göreceğiz.”