Şişli Belediyesi'nden Dünya Kulak ve işitme Günü etkinliği

Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyon işitme engelli bireyin 180 bin’ini çocuklar oluşturuyor. Bu çocuklara erken yaşta özel eğitim verilmeye başlanması ise büyük önem taşıyor. Şişli Belediyesi, bu konuda farkındalık oluşturmak ve işitme engelli çocukların ‘sesi’ olmak için Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 0-6 yaş grubu işitme engelli çocukların özel tekniklerle öğrendikleri dans gösterileri izleyicileri büyüledi. Çocukların şiirler okuduğu, dans ettiği ‘’Dünya Kulak ve İşitme Günü Programı’na, oyuncular Mert Fırat, Behzat Uygur, gazeteci İsmail Küçükkaya, Gökhan Taşkın gibi pek çok tanınmış isim de destek verdi. Programda bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ‘’Erken yaşta verilen eğitim, işitme engelli çocuklara geleceklerini kazandırıyor. Biz, halka bire bir temas eden yerel yönetimlere çok iş düştüğünün bilinciyle, her türlü desteği vermeye her zaman gönüllü olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz’’ diye konuştu.

ETKİNLİĞİN YILDIZLARI, İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR OLDU

İstiklal Marşı’nın Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından işaret dili ile okunmasıyla başlayan etkinlikte, Ete Kurttekin’in Çocuk Eğitim Derneği’ndeki işitme engelli çocuklar için bestelediği ‘’Sesim Olur musun?’’ şarkısı da aynı öğrenciler tarafından işaret diline çevrildi.

Tanınmış pek çok ismin de destek verdiği 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü Programı’nın yıldızları, birbirinden ilgi çekici gösterileriyle işitme engelli çocuklar oldu.

Etkinlikte, sağır bir genci canlandırdığı ‘’Başka Dilde Aşk’’ filmiyle ödül alan oyuncu Mert Fırat, oyuncu Behzat Uygur, Fox TV Haber Spikeri, gazeteci İsmail Küçükkaya, Flash TV Haber Spikeri Gökhan Taşkın, müzisyen Ete Kurttekin, engellilerle ilgili projelere verdiği destek ile tanınan Yataş Grup Onursal Başkanı Yılmaz Öztaşkın’a da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından plaket sunuldu.

Çocuk Eğitim Derneği’nde eğitim alan çocukların şiir ve dans gösterilerini sundukları 3 Mart Programı’nda, 5-6 yaş grubu miniklerin ‘’ördek dansı’’, salonda bulunan tüm izleyicilerin sempatisini topladı.

Down sendromlu çocukların perküsyon gösterisinin ardından görme engelli bireyler ve gönüllü sanatçılardan oluşan Düşler Akademisi bünyesindeki Social Inclusion Band de, işitme engelli kardeşlerini yalnız bırakmadı ve mini bir konser verdi.