Deniz Yerlikaya Şişli Belediye’sinin Eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Şişli Vakfı aracılığıyla Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devrettiği malların geri alınması için bugün meclis toplantısı düzenlendi. Şişli Belediye’sinde gerçekleştirilen toplantıya CHP, AKP VE DSP Meclis üyeleri katıldı. Toplantıyı Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin konuşma yaparak açtı. Keskin konuşmasında seçimlerden bahsetti ve şunları söyledi; ”Türkiye çok önemli bir […]

Şişli Belediyesi, Sarıgül’ün devrettiği mülkleri geri alıyor

Deniz Yerlikaya

Şişli Belediye’sinin Eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Şişli Vakfı aracılığıyla Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devrettiği malların geri alınması için bugün meclis toplantısı düzenlendi.

Şişli Belediye’sinde gerçekleştirilen toplantıya CHP, AKP VE DSP Meclis üyeleri katıldı. Toplantıyı Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin konuşma yaparak açtı. Keskin konuşmasında seçimlerden bahsetti ve şunları söyledi; ”Türkiye çok önemli bir seçim sürecinden geçti ve hala geçiyor. Hepimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının hukukun ve vicdanen kazanmış olan Ekrem İmamoğlu’nun biran önce göreve başlamasını istiyor ve bekliyoruz. Bu seçimlerde halk çok önemli bir mesaj verdi bu mesaj en çarpıcı şekilde İstanbul ve ilçemiz Şişli’de yaşandı. Bu meclisin bu mesajın bir başka özelliği de artık kavga ve çekişme politikaların değil sakinliğin ve çalışkanlığın ödüllendirilmesiydi.”

Bugünden itibaren Şişli’de dürüst bir yönetimin olacağından bahseden Keskin, “Bugünden itibaren rozetimi çıkarıyorum parti ayırmaksızın bize oy veren vermeyen bütün kurucularımıza eşit hizmet götürmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Muammer Keskin’in konuşmasının ardından meclis oylamalarına geçildi ve başkan vekilleri seçildi.

Seçimlerin ardından eski Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendi vakfına geçirdiği 500 milyarlık taşınmazı geri almak için mecliste alınan daha önceki kararlar iptal edildi.

İlk kez haziran ayında 2012 yılında Sarıgül’ün meclise sunduğu belediyeye ait bir taşınmazın bedelsiz, 8 ayrı taşınmazın ise 30 yıl süre ile 1 TL karşılığında haklarının Şişli Meslek Yüksekokulu’na devredilmesini sağlayan meclis kararı ve 2012/184, 2012/326, 2012/218, 2013/146, 2013/305, 2018/152 ve 151 sayılı kararlar oy çokluğu ile iptal edildi. İptallerin ardından sunulacak raporlar için bir gün ara verilmesi ve perşembe günü meclisin yeniden toplanması kararlaştırıldı.