Üç yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Hakan Yeşilyurt, Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte anılacak. Etkinlik 11 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenecek.

Şişli'de Hakan Yeşilyurt anısına halk buluşması gerçekleştirilecek

Sanatçı Hakan Yeşilyurt, üçüncü ölüm yıldönümünde Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle anılacak.

Yeşilyurt’un sanatçı arkadaşları, dostları ve sevenlerinin katılacağı etkinlik, 11 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

“Halk Kültür ve Sanat Buluşması” başlığıyla gerçekleşecek etkinlikte şarkılar, türküler söylenecek ve tiyatro gösterimleri yapılacak.

Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlikte İlkay Akkaya, Hilmi Yarayıcı, Yasemin Göksu, Selçuk Balcı, Haluk Çetin, Serhad Raşa, Ali Nafile, Cem Erdost İleri, Şenol Akdağ, Domane Dersim, Karoft, Eren Şatıroğlu, Egemen Yılmaz, Adalılar, Pelin Batu, İbrahim Karaca, Altay Öktem, Gül Göker ve Yaşar Gündem yer alacak. Etkinliğin sunuculuğunu ise Ankara Birlik Tiyatrosu’ndan Bilge Can Göker yapacak.

sanatci-hakan-yesilyurt-sisli-de-anilacak-978578-1.

Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi tarafından etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “Amacımız, bu etkinliği gelenekselleştirmek; her yıl düzenli olarak hayata geçirerek hem Hakan’ın adını ona yakışan bir biçimde yaşatmak hem de bu çabayı geniş emekçi kesimlere mâl etmek” denildi.

Sanatçı Hakan Yeşilyurt, 9 Şubat 2019’da 46 yaşındayken kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

‘Adalılar’ grubuyla müziğe başlayan Yeşilyurt, ‘Eftelya’ isimli solo albümüyle önemli bir etki yapmış, daha sonra ise ‘Ateş Hırsızı’ ve ‘Çökertme’ albümlerini dinleyiciyle buluşturmuştu.

Yeşilyurt son olarak 2007’de ‘Sen Aşıksın’ albümünü çıkarmıştı.