Şişli Etfal’i geri istiyoruz

Bilge SARIHAN

122 yıllık tarihi olan İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin parçalanarak başka semtlere taşınmasına karşı mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, eylemlerini sürdürüyor.

Dün Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde bir araya gelen Şişli Etfal Dayanışması, basın açıklaması gerçekleştirdi ve ardından insan zinciri oluşturdu. Ayrıca, basın açıklamasına Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı.

Depreme karşı güçlendirilme yapılacağı iddiasıyla hastanenin bazı bölümlerinin Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmasına tepki gösteren üyeler, birçok hastanın ve sağlık çalışanının mağduriyet yaşadığını ve bölgede kamusal sağlık hizmetinin çöktüğünü vurguladı. Hastanenin tasfiye edilmesine, 36 bin 525 metrekarelik arazinin rant ve çıkar amaçlı başka projeler için kullanmasına karşı çıktıklarının altını çizen yurttaşlar, Etfal’i eski yerinde istediklerini bir kez daha belirtti. “Hastanemizi geri istiyoruz. Etfal’i geri istiyoruz.” diyen yurttaşlar ve platform üyeleri, gerçekleştirdikleri basın açıklamasını insan zinciri oluşturarak sonlandırdılar.