TOKİ konutlarında 145 lira olan aidat 245 liraya çıktı. Yaklaşık 800 dairelik sitede yaşayanlar site yöneticilerini, "Asgari ücretle çalışıyoruz" diyerek protesto etti. Protesto sırasında site sakinleri ile yönetim arasında gece saatlerinde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine siteye polis ekipleri geldi.

Site sakinlerinden zam eylemi: Arbede yaşandı, ekipler sevk edildi

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde Hadımköy 4. Etap Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında site yönetimi aidatlara zam yaptı. 145 lira olan aidatın yüzde 69 oranında artmasıyla sitede yaşayanlar eylem yaptı.

Protesto sırasında site sakinleri ile yönetim arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine siteye polis ekipleri geldi. Site sakinlerinin zaman zaman 'yönetim istifa' diye slogan attığı görülürken kısa süreli arbede yaşandı.

'ASGARİ ÜCRETLE EL İŞİNDE ÇALIŞAN İNSANLARIZ'

18 blokta 792 dairenin bulunduğu Hadımköy 4. Etap TOKİ konutlarında site yönetiminden bir kişinin açıklaması sırasında bir anda arbede çıktı. Sitede oturan Erdoğan Gündoğan, "Buradaki anlaşmazlık site ile alakalı bir durum. Site yönetimi 145 liralık aidatı 245 liraya çıkardılar. Burada yaşayanların hepsi asgari ücretle el işinde çalışan insanlar. Bu kadar para çok. Biz istemiyoruz. Bıraksınlar gitsinler başka biri gelsin. Zam yapacaksa da başka biri yapsın. Biz hakkı ne ise o kadar zam yapılsın istiyoruz. Burada güvenlik var herkes elini kolunu sallayarak içeri giriyor. O zaman güvenlik neden var" dedi.

Ayşe Arslan isimli bir site sakini ise, "Biz dün akşam envanter defterini istedik ama vermek yerine burada istifa etmemek için adeta uğraşıyorlar. İstifa etmemelerinin sebebi ise gelir gider tablosunu açıklayamamalarıdır" dedi.

DHA