Lider Sivas ikinci yarıya da galibiyetle başladı. Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup eden kırmızı-beyazlılar zirve yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı

Sivas'a 10 oyuncu da yetti

Beşiktaş ikinci yarıyı lider Sivas’ı ağırlayarak açtı. Ev sahibinin Ruiz, konuk ekibin ise Mert Hakan’dan yoksun çıktığı karşılaşmayı, 68’den sonrasını 10 kişi oynayan Sivasspor 2-1 kazandı.

Çalımbay’ın talebelerinin savunmacılara baskı tehdidine karşı Ruiz’e çok ihtiyaç vardı. Sivas’taki karşılaşmada Yatabare’ye karşı hava toplarında Vida’dan beklenen etkinliği sergileyen isim de Ruiz’di. Onun yokluğunda gözler Roco’daydı; ancak Sivas’ın ilk uzun toplarının hedefinde Vida’nın bölgesi vardı. Bu taktik, Hırvat oyuncuya üstünlük sağlayan Yatabare’nin indirdiği top üzerinden Sivasspor’u öne geçiren sürecin ilk ayağını oluşturdu. Roco Ziya’nın önüne kaymakta gecikip frikiğe sebep oldu. Frikikten gelen topu en basit tabirle içeri alan Karius geri kalanı yapınca, daha 5. dakikada lider öne geçmişti.

İlk yarılarda şut hacmi üretmekte zorlanmasına alıştığımız Beşiktaş, ilk etkili şutunu Elneny’nin rakip yarı alanda top kazanması üzerinden 10. dakikada buldu. Rakip alana savrukça gönderilen uzun pasların damga vurduğu devrede Burak’ın ceza sahası içinde yerde kaldığı ve gerektiği halde VAR’da incelenmeyen pozisyon dışında akılda kalan bir Beşiktaş atağı yoktu. 10. dakikadaki top kaybına yakın noktada Emre ve Hakan’ın birbirine girmesiyle kaptırılan topu frikiğe dönüştüren N’Koudou devredeki tek olumlu icraatını yaptı. Burak’ın vurduğu, Samassa’nın çeldiği topu Ljajic tamamlayınca; Beşiktaş bir kez daha duran topla hayata tutunacak gibi oldu.

Siyah beyazlıların hücuma çıkması veya hücumda etkili olması çoğunlukla yüksek teknik beceri ve şans isteyen paslara dayalı kaldı. Başta Caner’in inisiyatiflerine çok bağlı olan bu tarz, ters ayakla orta alana doğru gelişi güzel pasları da barındırıyordu. Bu riskli ve plansız pasları Sivas gibi bir rakibe karşı çıkardığınızda sonu pek hayırlı olmayabiliyor. Nitekim ikinci gollerini böyle bir pası kaparak buldular. Bu riskli hareketlerden feyz alan Roco 50’de neredeyse üçüncü golü hediye edecekti; ama Karius enteresan şekilde buna izin vermedi.

68’de Gökhan’a sert giren Uğur’un doğrudan kırmızıyla atılması 2-1 geride olan Beşiktaş’ı bir gıdım ivmelendirse de, eksik rakibe karşı anlamlı pas kombinasyonları bekleyenler yine hayal kırıklığı yaşadı ve ortalarla yetinmek durumunda kaldı. Ljajic’in takımdaşlarıyla uyumsuzluğu, stoperlerin top çıkaramaması ve son yarım saatin olabildiğince bol hücumcuyla kaotik hacim şeklinde geçmesi gibi tanıdık senaryolar, Sivasspor’un 10 kişiyle maça tutunmasına ve 3 puan ile evine dönmesini sağladı.

Mert ve Emre’yi kadrosunda tutabilen ve zirve rakiplerinin kazandığı haftada Istanbul’dan galip ayrılan Sivasspor için yakın gelecek ne kadar parlak duruyorsa, takımdaşlığın ve yardımlaşmanın yerini Burak-Caner ve diğerleri gibi yozlaşmış bir düzene bırakmakta olduğu Beşiktaş için bir o kadar bulanık.