Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kent merkezinde şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'nda 15-20 günlük su kaldığını söyledi. Bilgin, “Tavra Deresi ve barajdan alınan suyla şehrin su ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

Sivas'ta '4 Eylül Barajı' kuruma noktasına geldi: 15-20 günlük su var
Fotoğraf: DHA

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kuraklık nedeniyle kentin içme suyunu karşılayan 4 Eylül Barajı’nda su seviyesinin düştüğünü söyledi.

Barajda 15-20 günlük su kaldığına dikkat çeken Bilgin, "Barajda su bitti, denecek kadar az. Yaklaşık 15-20 günlük bir su var. Tavra Deresi ve barajdan alınan suyla şehrin su ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

sivas-ta-4-eylul-baraji-kuruma-noktasina-geldi-15-20-gunluk-su-var-1091339-1.

“PUSAT BARAJI'NDA BİR SORUN GÖRÜNMÜYOR”

Bu yıl içinde takviye su getirilmesi planlanan Pusat Özen Barajı'nda da su seviyesinin düşük olmasını değerlendiren Bilgin, "Pusat Barajı planlanırken, Sivas'a da belirli bir miktarda su ayrılarak planlanmış. Geçen yıl barajdaki su seviyesi doluluk oranı yüzde 90 seviyesine kadar gelmişti. Bu dönem de yağış durumuna göre yükselecektir" ifadelerini kullandı.

Bilgin, şunları söyledi: "DSİ'den aldığımız bilgilere göre Pusat Barajı'nda bir sorun görünmüyor ama bu uzun vadede de sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece Sivas merkez değil, uzun vadede bölgemizin içme suyu konusunda sıkıntı yaşamaması için yeni projeleri devreye alacağız. Şimdilik kısa vadede Pusat Barajı'ndan gelecek suyla ilimizin su sıkıntısını çözeceğiz."

(DHA)