Sivas’ta bir fırıncı aldığı tehditlere rağmen ekmeğin fiyatını 2 liraya düşürdü, bu şekilde de kar ettiğini belirtip düşük fiyat uygulamasında kararlı olduğunu söyledi.

Sivas'ta ekmeği 2 TL'ye satan bir fırıncı tehdit edildi
Fotoğraf: İHA

Sivas’ta 21 yıldır fırıncılık yapan Ali Yıldız, yurttaşların ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için ekmeğin fiyatını 2 liraya indirdi.

Yıldız bu durumu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan fırınına “Ekmek, poğaça ve simit 2 lira. Bir ekmek çalanın günahı olmaz, bin ekmeği paylaşmayanın günahı olur” yazılı pankart asarak duyurdu.

İHA'nın haberine göre, Sivas'ta normal şartlarda 3.5 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatını indirerek 2 liraya satmaya başlayan Yıldız, 2 liradan sattığı ekmekten kendisine yetecek kadar para kazandığını söyledi. Yıldız, fiyat politikasının böyle devam edeceğini söyledi.

Yıldız, ekmeği ucuz sattığı için tehdit edildiğini iddia ederek, “Para kazanmak çok güzel yalnız uzun vadede helalinden kazanmak önemli. Kimse yanlış anlamasın benim fırıncı camiası ile ve Sivas’taki diğer meslektaşlarıma ile bir zararım zorum yok. Deli de değilim sokaktan da para toplamıyorum. Ama sistemin bir noktada kırılması lazım. Sivil toplum örgütlerinin bu noktada duyarlı olması lazım. Birkaç tane meslektaşım dediğim arkadaş farklı muhabbetler yaptılar. Bunun içinde tehdit şantaj da dahil. Olayı adli mercilere yansıttık ama duyarlı olunmadı. Aslında sıkıntılarımız çok. Ama gücümüzün yettiği kadar Allah ömür verdiği sürece de biz bu fiyat politikasını böyle devam ettirmeye çalışacağız” dedi.

"TAKDİRİ TÜKETİCİYE BIRAKIYORUM"

Yıldız, “Benim günahım çok dua almak istiyorum. Başka bir gerekçesi yok. Tabii bu mesajımı anlayan anlıyor. Takdiri ben tüketiciye bırakıyorum, Sivas halkına bırakıyorum. Herkes 3 buçuğa satarken bizdeki fiyatı duyunca önce şaşırıyorlar. Zaman zaman izdiham oluyor. Kalabalık oluyor. Elimizden geldiği kadar geleni boş çevirmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.