Sivas'ta Fırtına...

Karadeniz’de pazarın ertesinde zorlu sınav… Bir tarafta sezona sükse yaparak başlayan Trabzonspor, öbür yanda uzun yenilmezlik serisi geçen hafta noktalanan Sivasspor… Her iki takım da Avrupa’da aldığı yenilgilerden sonra ligde kanatlanmak istiyor. Kâğıt üstünde mücadele futbol meftunlarına çok şey vadediyor.

Bordo-mavililerde Abdullah Avcı, bu maç için ideal 11’ini sahaya sürmüş. Roma maçından sonra rotasyonlar bekleyenler yanılmış gözüküyor. Kâğıt üstünde rüya gibi olan Bakasetas-Hamsik-Gervinho-Nwakaeme-Djaniny beşlisinin zorlu karşılaşmalar için yumuşak kalıp kalmayacağı merak ediliyor. Savunma tek Berat’a kalırsa, ev sahibinin defans hattının çok zorlanabileceği öngörülüyor. Deneyimli hocanın bazen bu dosta güven, rakibe korku veren hücum hattından vazgeçebileceği tahmin ediliyor.

Deplasman ekibi oturmuş kadrosuyla dikkat çekiyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın geçen hafta Malatya’da fırtına gibi esen Karadeniz ekibini nasıl durduracağı merak ediliyor. Kırmızı-beyazlılarda Gradel-Fajr-Hakan üçlüsü tecrübeli çalıştırıcının güvendiği isimler. Kontrollü başlaması beklenen Yiğidolar, bakalım rakip savunmayı ne kadar zorlayabilecek…

Daha ilk pozisyonda, Trabzonspor savunması alarm veriyordu. Henüz 4. dakikada tabela değişebilirdi de Uğurcan üç direk arasında başarılıydı. Biraz Rus ruleti gibi başlayan mücadelede dizginleri eline erken alan ev sahibi, 15’te öndeydi. Kazanılan penaltıyı kullanan Bakasetas ağları havalandırmıştı. Çalımbay ve kurmayları karara uzun süre tepki göstermişti.

Golden sonra daha çok Trabzonspor sahasında görünen Sivasspor, özellikle rakibinin sol tarafını zorladı durdu devre boyunca. Kötü günündeki İsmail Köybaşı yerli kuralı olmasa, sol bekte sahne almazdı ya neyse…

İkinci yarı sanki çok şeye gebe diye düşünürken, 47’de fark ikiydi! Ani gelişen akında Hamsik’in sert şutunu Ali Şaşal ancak çelebilmiş, uzaklaştırılamayan topu Nkawaeme çaprazdan güzel bir vuruşla tamamlamıştı.

68’de Edgar Ie’nin müdahalesiyle Kayode yerde kalınca, Abdullah Bitigen yine beyaz noktayı gösteriyordu. Penaltıyı kullanan Gradel’le Uğurcan’ın bir değil, iki düellosundan da milli kalecimiz galip çıksa da, top önünde biten Cofie bir şekilde fileleri bulmuştu.

Kalan dakikalarda top bir o sahadaydı, bir bu sahada. “En iyi savunma hücumdur” diyen Avcı’nın talebeleri Ali Şaşal’ı zorluyordu. Fakat kalelerine gelen toplar da tehlike yaratıyordu. Başka gol olmayınca, üç puan Karadeniz ekibinin oluyordu.

Trabzonspor’da sağ bek Peres muazzamdı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Siopis, orta sahada birçok gediği kapattı durdu. İlerleyen haftalarda onu 11’de görürse şaşırmamalı. Avcı’nın ilk kez kariyerinde bir takım bu kadar heyecan veriyor. Sayısız şekilde gol atma opsiyonları var. Fakat o beşli bu halleriyle, büyük maçları kaldıramaz sanki. Sezona iki mağlubiyetle başlayan Sivasspor bakalım Göztepe karşısında puanla tanışacak mı? Çalımbay’ın öğrencileri bunu yapacak güçte…