Sivas’tan  çıkış yok!

Haftanın takımı Sivasspor olurken haftanın futbolcusu olmayı en çok Bursasporlu Yusuf Erdoğan hak etti. Haftanın teknik direktörü ise mütevazı kadrosu ile ilk galibiyetini alan Karabükspor teknik direktörü Levent Açıkgöz oldu. Haftanın en güzel golünü de Beşiktaşlı Adriano, üstelik ters ayağıyla attı.

Haftanın açılış karşılaşmasında deplasmanda son dakika golüyle mağlubiyetten kurtulan Beşiktaş’ta, Negredo’nun golünün kıymeti diğer maçlar sona erince ortaya çıktı. Negedo’nun hem kendi kalesine hem rakip kaleye gol atıp bir de asist yapmayı başarması da haftanın en ilginç istatistiği oldu. Haftalardır rakiplerine direnç gösteremeyen Bursaspor’da mücadele seviyesi nihayet beklenen düzeydeydi. Galibiyet hasretini gideremediler ama oynanan oyun gelecek için umut verdi.

Süper Lig’e psikolojik olarak veda eden ve 1.Lig’i düşünerek gelecek sezon için kadrosunu yeniden yapılandıran Karabükspor’un mütevazı ancak disiplinli yeni kadrosu, ikinci yarının ilk iki haftası oynadığı oyunla kendilerini hafife alan takımların başına bela olabileceklerinin sinyalini vermişti. Piyango Alanyaspor’a isabet etti.

Yeni Malatyaspor’un 0-0’ı koruma üzerine kurgulu sıkıcı oyun felsefesi Antalyaspor - Yeni Malatyaspor eşleşmesinin haftanın en sıkıcı karşılaşması olma olasılığını arttırıyordu. Ancak Cüneyt Çakır, verdiği penaltı kararıyla futbolseverlerin 90 dakikasını kurtardı. Ortaya gollü, zaman zaman heyecanlı bir karşılaşma çıktı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Antalyaspor 2018’in ilk galibiyetini alarak ateş hattıyla arasını üç puna çıkarttı. Erken gelen gol Malatyaspor’un oyun dengesini bozmuş olmalı ki geçtiğimiz haftalardaki sert takımdan eser yoktu.

Fenerbahçe gole sebep olan savunma hataları yapmaya devam ediyor. Bu sezon bireysel hatalardan yedikleri gol sayısı 9’u buldu. Sonuç olarak sezonun en iyi oyunlarından birini galibiyetle taçlandıramadılar. Nebil Dirar Beşiktaşlı Soldado’ya özenerek hem kendi kalesine hem de rakip kaleye gol atıp, Alper’e de gol pası verdi. Gençlerbirliği yükselişe devam ediyor. Al Karalar 7 haftadır yenilmiyor.

Kasımpaşalı oyuncuların kendilerine gelmesi için Kemal Özdeş’ten birkaç günlüğüne ayrı kalmaları yeterli olmuş. Akhisar’ı etkili bir oyun ve Trezeguet’in iki golüyle mağlup ederek alt tarafla aralarına mesafe koydular. Akhisar’ın Trabzon laneti devam ediyor. Akigolar son galibiyetini 8. haftada Karadeniz temsilcisini 6-1’lik skorla mağlup ederek almıştı.

Osmanlıspor’da İrfan Buz dopingi etkisini kaybetmeye başladı. Başkent temsilcisi 2018’de oynadığı hiçbir karşılaşmayı kazanamadı. Melih Gökçek’in belediye başkanlığının sona ermesinin ardından tribünlerin de birden boşalmasıyla Osmanlı hem öksüz hem de yetim kaldı. Proje takımlarının kaçınılmaz sonu... Kayserispor, Ankara’dan üç puan alarak tüm üst sıra takımlarının puan kaybettiği haftanın en kârlısı oldu.

Başakşehir maçına iyi hazırlandıkları ve iyi konsantre oldukları maç boyunca belli olan ancak gol atmaya muvaffak olamayan Konyasporlu oyuncular, maç boyunca yapamadıklarını uzatma dakikalarını sığdırmayı başardılar. Orkan Çınar’ın 90+4’te kullandığı serbest vuruş direkten dönmese tarihi bir galibiyet alabilirlerdi. Başakşehir tarafı 90+2 de kaçan galibiyete üzülmek yerine bu maçtan puan almayı başardıklarına sevinmeli.

Galatasaray’ın duran toplardan gol yeme sorununa Terim de çare bulamadı. Tüm rakiplerinin berabere kaldığı haftada ayağına gelen fırsatı tepen Galatasaray’ın deplasman sıkıntısı Terim döneminde de devam ediyor. Sivasspor evinde Başakşehir ve Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’ı da mağlup etmeyi başardı. 30 puana ulaşan Yiğidolar artık resmi olarak bir başaltı takımı.

Burak Yılmaz olmayınca Trabzonspor’un da gol sıkıntısı başlıyor. Trabzonspor forvetleri Göztepe kalecisi Beto’yu geçmeyi başaramayınca maç başladığı skorla sona erdi. Trabzonspor üst tarafa yaklaşmak için fırsat tepmiş oldu. Göztepe’nin Jahoviç’i satma kararı endüstriyel futbol gerçeklerine bakıldığında son derece doğru bir karar olsa da, onsuz güç kaybettikleri de aşikâr. Demba Ba o boşluğu doldurabilecek mi zaman gösterecek.