Sivas Polis Meslek Eğitimi Merkezi'nde konuşan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, polis adaylarına cemaat ve tarikatlardan uzak durmaları yönünde çağrı yaptı. Şimşek, polis adaylarına "Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata bağlı olmayın. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir." ifadeleriyle seslendi.

Sivas Valisi Şimşek'ten polislere 'cemaat ve tarikatlardan uzak durun' çağrısı

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Polis Meslek Eğitimi Merkezi'ndeki törende açıklama yaptı.

Polis adaylarına cemaatlerden ve tarikatlardan uzak durmaları çağrısı yapan Şimşek, mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada "Aklınızdan çıkarmayın ki bu teşkilat, Gaffar Okkan, Fethi Sekin gibi kahramanları yetiştirmiş bir teşkilattır." ifadelerini kullandı.

Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili gençler. Bugün sizler çok şerefli bir mesleğe, devletimiz adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarımızı atıyorsunuz. Bu bilinçle ve Emniyet Teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Aldığınız eğitimler doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, Meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum. Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata bağlı olmayın. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alın. Unutmayınız ki zalime merhamet, mazluma ihanettir. Size sığınanlara kapınızı, kucağınızı ve kalbinizi daima açık tutun. Aklınızdan çıkarmayın ki bu teşkilat, Gaffar Okkan, Fethi Sekin gibi kahramanları yetiştirmiş bir teşkilattır. İşte her biriniz sizden önce canları pahasına mücadele eden kahraman polislerimiz gibi, isimlerini geleceğe altın harflerle kazıyacak birer kahraman olmak için yemin bugün yemin ediyorsunuz”

Törene Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Sivas Polis Meslek Eğitimi Müdürü Kadir Yırtar ve aileler katıldı.