Yeni Malatyaspor’un başında ikinci sezonunu yaşayan Erol Bulut, geçtiğimiz sezon hayatlarımızdan çaldığı 90’ar dakikaların diyetini ödemeye başladı. Yeni Malatyaspor bu sezon üçüncü bölgede de organize ve etkili bir görüntü sergiliyor. Fernolle’nin standart üstü kaleciliği ile hücum oyuncularının yüzdeli performansı Malatyaspor’a tarihi galibiyeti getirdi. Yiğidi öldür, hakkını ver. Maçın skoru Trabzonspor’un oynadığı oyunun karşılığı değildi. Takımlar arasındaki bitiricilik farkı skoru ortaya çıkarttı. Geçen hafta oyundan çıkarken gösterdiği tepkiler sebebiyle maç kadrosuna alınmayan Burak Yılmaz sahada olsa sonuç farklı olabilirdi diye düşünürken Burak’ın ve Kaptan Onur Kıvrak’ın kadro dışı bırakıldığı haberi geldi.

Göztepe’nin deplasman kâbusu devam ediyor. Bu hafta da Erzurum’dan eli boş dönen İzmir temsilcisi bu sezon dışarda oynadığı altıncı maçında beşinci mağlubiyetini aldı. BB Erzurumspor 4 haftadır kaybetmiyor (2G 2B). Hiç galibiyeti olmayan ve sadece 3 puan toplamış durumda Mehmet Özdilek ile anlaşan ve onun yönetiminde puanını 11’e çıkartan Erzurumspor şehrin desteğini de arkasına almış durumda.

Evinde ligin sürpriz takımlarından Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden Konyaspor hem 5 maçlık galibiyet özlemine son verdi hem de maçtan sonra Rıza Çalımbay’ın görevine. Kulislerde Konyaspor’a tarihinin en başarılı sezonlarını yaşatan Aykut Kocaman’ın ismi konuşuluyor. Çalımbay bu sezon Ankaragücü ile maç yaptıktan sonra görevden alınan dördüncü teknik direktör oldu. Ankaragücü ligin üçte birlik ilk bölümünde yakaladığı başarının sırrı tüm takımın %100 performans göstermesiydi. Sarı Lacivertli futbolcuların performansında ufacık bir düşüş mağlubiyeti de kaçınılmaz hale getiriyor.

Rize deplasmanında da galip gelen Başakşehir hem liderliğini perçinledi hem de galibiyet serisini dört maça çıkarttı.

Rijad Bajiç’in sakatlığı geçen Adebayor’u kulübede tutan performansı, Edin Visca’nın istikrarı, İrfan Can Kahveci’nin yükselişi, Emre Belözoğlu’nun son 15 dakika forma giymesi gibi Başakşehir’i milli maç arası öncesi umutlandıran durumlar olsa da liderin şampiyonluk yolunda en büyük engeli Arda Turan. Türkiye’nin her stadyumunda yuhalanan bir futbolcu, taraftarı olmadığı için sempatiye ihtiyacı olan bir takımda olmamalı. Okan Buruk’un gelişiyle ufak bir kıpırdanma yaşayan Rizespor yedinci haftaki Fenerbahçe galibiyetinden sonra hiç kazanamadı. Son 3 lig maçını kaybeden Karadeniz temsilcisinin temel problemi teknik ekipten ziyade oyuncu kadrosu. Ara transfer döneminde
Dar oyuncu rotasyonunu sebebiyle sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğini taktiksel hamleler yaparak kapatmak durumunda kalan Galatasaray, Kayseri deplasmanında zorlanmadan galip gelmeyi başardı. Mariano ve Ömer Bayram’ın hücuma katkısı galibiyetin altındaki temel nedendi. Kağıt üzerinde zor görünen deplasmanı kolay atlatan Galatasaray, Başakşehir ile arasının daha fazla açılmasına izin vermedi. Ancak milli maç arasından sonra cezalı oyuncularının eksikliğini hissedecek. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Kayserispor’da ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi fazla uzun sürmeyecek gibi duruyor. Galatasaray’a yenilmekte bir sakınca yok ancak bu kadar etkisiz oynamak kabul edilebilir değil.

Haftanın en keyifli maçlarından birinde Bursaspor evinde Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup oldu. Seyircisinin de desteğiyle ekstra motive olan Bursasporlu futbolcular kazanmak için ellerinden geleni yapsalar da kazanan konuk ekip oldu. Bu sezon evinde ilk kez mağlup olan Bursaspor özellikle 1-1’den sonra önemli fırsatlar yakaladı ancak ikinci golü bulan Kasımpaşa oldu. Trezeguet her maçta çaprazdan yakın direğe vurmayı zaten deniyordu, bu sefer muvaffak oldu. Kasımpaşa bu galibiyetle üçüncü sıraya yükseldi. Oligarşik takımların dağınıklığı ortadayken, Mustafa Denizli yönetiminde Avrupa hayal değil hedef haline geldi.

Fenerbahçe Alanyaspor’u ilk yarıdaki etkili oyunuyla mağlup etti. Koeman’ın Valbuena’yı takıma kazandırmasının ardından Fenerbahçe de maç kazanmaya başladı. Fenerbahçe’nin oyun olarak hala eksikleri var ancak şu aralar alınan sonuç oynanan oyundan daha önemli. Koeman’ın üç maçlık performansı onu Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü yapmış durumda. Milli maç arasında işin formalite kısmı halledilecek. Bu mağlubiyetle ateş hattına düşen Alanyaspor’un milli maç arasında Sergen Yalçın yönetiminde toparlanmayı umut ediyor.

Akhisar, Portekizli oyuncularının golleriyle Antalyaspor’un fiyakasını bozdu. Uzatma dakikalarında gelen golle altın değerinde puanlar kazanan Akhisar, sıralamada da ateş hattının üzerine çıktı. Kadro darlığı sebebiyle hafta içi Sevilla maçında fazla rotasyon yapamayan Cihat Arslan, Avrupa yorgunu oyuncularıyla bu sezon ilk deplasman puanını aldı. Antalyaspor topa ve oyuna hakim olan taraf olmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandı. Mevlüt’ün oyuna girmesiyle etkinliğini de arttıran Antalya ilk golü atan taraf olsa maçın hikayesi farklı gelişebilirdi.

Beşiktaş öne geçtiği karşılaşmada evinde Sivasspor’a mağlup oldu ve milli maç arasına moralsiz girdi. Beşiktaş’ta takım içi bazı sıkıntılar var. İki sene üst üste şampiyon olan, geçtiğimiz sezon şampiyonlar liginde gruplardan namağlup ve lider olarak çıkan takım, pazar gecesi futbol oynamaktan ziyade eylem yapıyor gibiydi. Problem her ne ise yakında kokusu çıkacaktır. Tamer Tuna’nın görevine son veren ve Hakan Keleş yönetiminde maça çıkan Sivasspor, hanesine yazdığı üç puanla düşme hattı ile arasına mesafe koydu. Robinho’nun iptal edilen golü VAR sisteminin tartışılmasının da önünü açtı. Ofsayt çizgisini dahi doğru çizemezseniz sisteminiz de tartışılır.

***

Haftanın golü

İbrahim Akdağ
Haftanın golünü Erzurumsporlu İbrahim Akdağ, Göztepe’ye karşı attı.

Haftanın takımı

Sivasspor
Haftanın takımı Dolmabahçe’de üstelik 1-0 geriden gelerek Beşiktaş’ı mağlup eden Sivasspor olurken haftanın teknik direktörü Erol Bulut oldu.

Haftanın oyuncusu

Guilherme
Yeni Malatyaspor’un Trabzonspor karşısında attığı 5 golün dördüne doğrudan katkı sağlayan Guilherme haftanın oyuncusu oldu.