Genç Siviller tarafından, Kürt sorununun demokratik yollarda

Genç Siviller tarafından, Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesi için başlatılan "Genç Siviller Rahatsız" başlıklı kampanya kapsamında düzenlenen basın toplantısında, imzaya açılan '19 Mayıs Bildirisi' okundu. Bildiride 'Baha'dan kalma usuller' olarak nitelendirilen Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na da karşı çıkılıyor. Ayrıca şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını bildiren grup üyeleri önceki gün Danıştay üyelerine yapılan saldırıyı 'Bize Rahat Yok mu?' başlıklı bir bildiriyle kınadı.

TMY BABADAN KALMA USUL
Sivil bir grup gencin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak son dönemde Kürt meselesi çerçevesinde yaşanan gelişmelerden duydukları rahatsızlıkları dile getirmek için internette başlattıkları "Genç Siviller Rahatsız" başlıklı kampanya kapsamında dün Sabancı Üniversite-si'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kampanya süresince üç bine yakın imzanın toplandığı '19 Mayıs Bildiri-si'nin basın açıklaması mahiyetinde okunduğu toplantıda grup adına açıklamayı okuyan Yıldıray Oğur, Cumhuriyetin gençlere emanet edildiğinin çokça dillendirildiği 19 Mayıs günü, bu emanetin yüklediği sorumluğun gereğini yerine getirmek için imza kampanyası düzenlediklerini belirtti.

"Kürt sorununda çözümü askerlere havale eden, daha az demokrasi ve özgürlük, daha çok korku ve güvensizlik vaat eden Terörle Mücadele Yasası gibi 'Baba'dan kalma usullerden vazgeçmeyen bu kafayla gidilirse, sorun çözülme-yeceği gibi toplumsal gerilim de artacak. Bu coğrafyaya çok acılar çektiren otoriter ve milliyetçi dil bizi birbirimizden koparıyor" denilen açıklamada, "Tehlikenin farkında mısınız?" uyarısı yapıldı.

"Küresel adaletsizliğe, savaşlara, demokrasi çıtasını yükseltmeye, hukukun üstünlüğünü sağlamaya, her alanda eşitsizlikleri gidermeye, refahı ve gülen yüzleri artırmaya, ortak geleceğimize ne Türklük'ten ne de Kürtlük'ten bir fayda yok. Tam da bu yüzden ne kadar söz varsa düne ait bugün yeni şeyler söylemek gerekiyor" denilen açıklamada, "Zaten bu dünyada Türkler ile Kürtler de birlikte yaşayamayacaksa, artık batsın bu dünya!" serzenişinde bulunuldu.

'BİZ KORKMUYORUZ!'
Öte yandan Danıştay üyelerine ilişkin saldırıları kınamak içinde hazırlanan bildiride basın ve kamuoyuna aktaran grubun açıklaması şöyle: "Yine Bombalar patlıyor, yine bir şeyler oluyor, yine bir şeylere hazırlık yapılıyor, Meclisin kapatılması çağrısı yapılıyor, alemde itibarı sıfıra inmiş siyah beyaz Baba'lar darbe uyarısı yapıyor, gerilim yükseliyor. Ama biz korkmuyoruz! Bu kör şiddetten, kriz ve korku siyasetlerinden korkmuyoruz. Rejimin yıkılacağı ülkenin bölüneceğiyle korkutuluyoruz ama biz yine korkmuyoruz. İç ve dış öcülerle korkutularak büyüdük ama artık korkmuyoruz. Biz korkmuyoruz!"

Gençlik Bayramı bugün kutlanıyor
19 MAYIS
Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için bugün Türkiye'nin her tarafında resmi kutlamalar yapılacak.

Kutlamalar Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkış saati olan 07.00'de top atışıyla başlayacak. Anıtkabir'de, saat 09.00'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni gerçekleştirilecek. Anıtkabir'deki törenin ardından saat 10.00'da, 19 Mayıs Stadyumu'nda tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Se-zer'in şeref tribünündeki yerini almasından sonra tören başlayacak. Törende, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile gençlik adına bir öğrenci konuşacak ve şiir okunacak. Atletlerin Samsun'dan getirdikleri "sevgi bayrağı" ile Selanik'ten getirilen bayrak ve toprak, Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulacak. AA