SİYAD En İyiler Seçkisi Atlas 1948’de

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Atlas 1948 Eylül ayı boyunca Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) işbirliğinde hazırlanan ‘En İyiler’ seçkisi ile çok özel filmleri sunuyor.

3 Eylül’den itibaren sinemaseverlerle buluşacak seçkide ilk olarak Jérémy Clapin’in Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası bölümünden büyük ödülle dönerek bunu başaran ilk animasyon olan ‘J’ai Perdu Mon Corps-Bedenimi Kaybettim’ filmi gösterilecek.

Seçki kapsamında Taika Waititi’nin, Christine Leunens’in ‘Gökyüzü Hapsi’ adlı kitabından uyarladığı ve birçok uluslar arası yarışmadan ödülle döndüğü ‘Jojo Rabbit-Tavşan Rabbit’ filmi izleyiciyle buluşacak.

Cesar Diaz’ın 72. Cannes Film Fesitvali’nde Eleştirmenler Haftası’nda ‘En İyi İlk Film’ ve ‘En İyi Film’ ödüllerinin sahibi olan, Belçika’nın Oscar adayı seçilen, Guetemala’daki iç savaşa odaklanan ‘Nuestras Madres-Annelerimiz’ filmi de seçkide gösterilecek filmler arasında yer alacak.

SİYAD Seçkisi’nde 76. Venedik Film Festivali’nden dört ödülle dönen ve Türkiye’de ‘Subay ve Casus’ adıyla vizyona giren Roman Polanski’nin ‘J’accuse-İtham Ediyorum’ filmi de sinemaseverlerle buluşacak.

Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın birçok şehre seyahat eden ve hepsinde de anavatanı Filistin ile türlü benzerlikler bulan bir adamın hikâyesini konu edindiği ödüllü filmi ‘It Must Be Heaven-Burası Cennet Olmalı’ filmi de seçki de kaçırılmaması gereken filmler arasında.

Yönetmenlik koltuğunda Juliano Dornelles ve Kleber Mendonça Filho’nun yer aldığı birçok uluslar arası yarışmadan ‘En İyi Film’ ödülüyle dönen macera-aksiyon türündeki ‘Bacarau’ filmi de sinemaseverlerde merak uyandıracak.

Usta yönetmen Roy Andersson’un Binbir Gece Masalları’ndan ilham aldığı ‘Om detoändliga-Sonsuzluk Üzerine’ filmi de SİYAD Seçkisi’nde sinemaseverlerle buluşacak.

Sinemaseverler, Oscar’a iki dalda aday olan ve birçok uluslararası yarışmadan ödül kazanan Ljubomir Stefanov ve Tamara Kotevska imzalı Makedonya’daki bal üreticisi Hatice’nin hikâyesinin anlatıldığı ‘Honeyland-Bal Ülkesi’ni de tarihi Atlas Sineması’nda izleme fırsatı bulacaklar.

SİYAD Seçkisi’nde yönetmen Ladj Ly’in Paris banliyösündeki günlük yaşama mercek tuttuğu ödülül filmi ‘Les Miserables-Sefiller’ ile Çek yönetmen-senarist Vaclav Marhoul’un, Polonyalı ünlü yazar Jerzy Kosinski’nin kült romanı ‘The Painted Bird-Boyalı Kuş’tan uyarladığı aynı adlı filmi de izleyiciyle buluşacak.
Sinemaseverler, 26 Eylül’de ise Andy Serkis’in yönetmen koltuğunda oturuduğu ve Marvel’in en büyük ve en karmaşık karakterlerinden biri olan ölümcül koruyucu Venom serisinin ikinci filmi ‘Venom: Zehirli Öfke 2’ ile aksiyona doyacaklar.