Siyanüre karşı ‘sessiz çığlık’

Haber Merkezi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde maden ocaklarına ve betonlaşmaya karşı Onur Güngör’ün başlattığı kitap okuma eylemi 24’üncü gününde devam ediyor.

Madenlerin doğaya verdiği zarara ve siyanür kullanımının yarattığı tahribata tepki gösteren Onur Güngör’ün ‘sessiz çığlık’ adını verdiği eyleme destek her geçen artıyor.

‘Sessiz çığlık’ adlı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin de destek verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şahin, “Bizler gerçekleştirdiğimiz kitap okuma eylemimizle dikkat çekmek istiyoruz. Yeşil Ordumuz, yurtdışından gelen, doğa için hiçbir endişeleri olmayan kimseler tarafından rant için yok ediliyor. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel mirasımız olan ormanlarımızı kaybediyoruz. Bizler şimdi bu işe dur diyemezsek, yarın başka şirketler başka alanlarda yine maden araması yapmaya başlayacak. Bu aramaları ve çıkarmaları yaparken on binlerce dönüm orman arazisini yok edecekler. Kullandıkları siyanürlerle çevreye zehir saçacaklar. Kaz Dağlarında dağıtılan yüzlerce arama ruhsatı bugün Ordu’da da dağıtılıyor. Yakında içme sularımıza karışan ağır metaller yüzünden susuz kalacağız. Ordumuz coğrafi olarak küçük bir şehir ve bu kadar yükü kaldıramaz. Gelin bu talana birlikte dur diyelim” ifadelerini kullandı.