AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri için 'casus' oldukları iddiasıyla gözaltına alınan İsrailli çift hakkında serbest bırakma kararı alındı. Çift, özel bir jetle Türkiye'den ayrıldı.

'Siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı. Haberi İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid duyurdu.

Bennett ve Lapid, açıklamalarında "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetine işbirliğinden dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ayrıca sosyal medya hesabından çift ile fotoğrafını paylaşarak "Eve dönüyorum" ifadelerini kullandı.

Tahliyenin ardından çift bu sabah erken saatlerde İsrail'e döndü.

NE OLMUŞTU?

Natali ve Mordi Oaknin çifti, İstanbul'da gittikleri Çamlıca Kulesi'nden görünen Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çekmiş ve fotoğraf çeken bir başka kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı. Gözaltına alınan, aralarında 3 kişi "siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklanmıştı.

'Casus' oldukları iddiasıyla tutuklanan çift için İsrailli yetkililer devreye girerek serbest bırakılmaları için görüşmeler yürütmüşlerdi.