TBMM gündeminde görüşülmeyi bekleyen çok sayıda kanun teklifi varken milletvekilleri önümüzdeki hafta bir ay içerisindeki üçüncü tatil kararını vererek ‘kış tatiline’ girecek. Siyasi partiler ise kurultay süreçleri kapsamında toplantılarını sürdürecek. Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’yi ziyaret edecek

Siyasetin Gündemi: Kurultay süreci işliyor, Meclis tatilde

BirGün/ANKARA

Siyasetin gündeminde önümüzdeki hafta partilerin kongre süreçleri olacak. Dört parti önümüzdeki aylarda düzenlenecek kurultaylar için il ve ilçe kongrelerini sürdürürken TBMM ise görüşülmeyi bekleyen çok sayıda kanun teklifine rağmen yeniden tatile girecek.

TBMM’de son olarak İmar Kanunu ile çok sayıda kanunda değişiklik öngören Torba Teklif; Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edildi ve Genel Kurul’a sevk edildi. Kamuoyu, Genel Kurul görüşmelerinin salı günü başlamasını beklerken siyasi partilerin yaptığı anlaşma sonucunda TBMM’nin salı günü “kış tatiline” girmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda salı günü Genel Kurul açılacak ve tatil kararı ile kapatılacak. Bu kararın ardından milletvekilleri son bir ay içerisinde üçüncü kez tatil yapmış olacak.

MERKEL GELİYOR

Önümüzdeki haftanın önemli gündem başlıklarından birisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti olacak. Merkel, Ticaret Odasının davetine katılarak ekonomi çevreleriyle bir araya gelecek, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle görüşecek. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirecek.

DÖRT PARTİDE KURULTAY HAZIRLIĞI

Siyasi partiler ise kurultay takvimlerini sürdürüyor. AKP ve İYİ Parti de il, ilçe kongreleri için toplanacak.

Karadeniz, Ege, Çukurova, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu ile Marmara bölge toplantılarını gerçekleştiren HDP ise büyük kurultay kapsamında, 24-25 Ocak tarihlerinde “Daha güçlü HDP, daha güçlü mücadele” hedefi ile Ankara Hilton Otel’de 3’üncü Büyük Konferansını gerçekleştirecek. Konferansa Kürt partilerinden de çok sayıda temsilci katılacak. Eş Genel Başkanlar Sezai Temelli ile Pervin Buldan’ın yanı sıra DBP Genel Başkanı Aydeniz’in de konferansta konuşmalar yapacağı bildirildi.

CHP İLÇE KONGRELERİNİ TAMAMLIYOR

780 üzerinde ilçe kongresini gerçekleştiren CHP, önümüzdeki hafta son ilçe kongrelerini gerçekleştirecek ve bu süreci tamamlayarak il kongreleri sürecini başlatacak. Bu kapsamda Parti Meclisi üyeleri ile görüşlerini paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı ile sürdürülen ilçe kongrelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve aynı eğilimin il kongreleri için de gerçekleşmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi.