Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Sinop’ta katıldığı mitingde bir çocuğun eline verilen kartona yazılmış slogan, büyük bir tepkiye neden oldu. Dokuz on yaşlarında olduğu görülen küçük erkek çocuğun bedeni büyüklüğündeki kartonda cümle vardı:

“Hükümeti indireceklermiş. Siz benim donumu bile indiremezsiniz. Mehmetcik.”

CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş haklı bir tepki göstererek şöyle dedi:

“Pis ahlakınızı çocuklara bulaştırmayın. Seviyeniz yerlerde sürünüyor!”

•••

Erkek çocukların donlarını indirmek!

Bu nasıl bir alt beyindir ki, olur olmaz yerlerde en sakil biçimde ortaya çıkabiliyor? Oysa geriye doğru üç beş yıl gidince ülke tarihinde çocuk tacizleri ve istismarları ile ilgili bir külliyat oluşturacak kadar olay yaşandı. Özellikle de Kuran kursları, dini vakıfların yurtlarında çocuklara yapılanlar ayyuka çıktı. Bunlar birer iftira değil. Bizzat polis baskınları, adliye koridorlarından dışarı taşanlar… Gizli saklı kalanları bilemiyoruz.

Hal böyleyken kendisini dini değerlere çok önem veren parti olarak gösteren AKP’nin mitinginde, bir bakanın önünde poz verdirilen küçük erkek çocuk ile onun dununu indirilmesi arasına siyasi mesaj yerleştirilebiliyor!

siyasette-subyancilik-fikirleri-urperti-veriyor-266059-1.

Bu dövizi yazıp o çocuğun eline verenlere sormak gerekiyor:

*Çocuk donu indirmek nasıl bir eylemdir?

*Nereden aklınıza geliyor, böyle fikirler?

*Çocuklara neden musallat oluyorsunuz?

*Hiç utanmıyor musunuz?

*Kelime dağarcığınız içinde “ayıp” yer alıyor mu?

Böylesi “ahlaksız” siyasi eylemler, ilk kez olmuyor. Hem de bire bir aynısının tıpkısı 2013 yılının 16 Haziran günü İstanbul’da yine AKP mitinginde de yaşandı.

Odatv sitenin arşivinde yer alan haber de bir değil iki küçük çocuğun ellerine tutuşturulmuş karton dövizlerin birinde “Hükümeti indireceklermiş, siz benim donumu bile indiremezsiniz-Küçük Mehmetcik” yazıyor.

Ondan daha küçük kız çocuğa uygun görülen ise şöyle:

“Ayyaş çapulcu değil, dindar koca istiyoruz-Küçük Zeynep Serra.”

O tarihte seçim falan yoktu. Gezi Parkı Direnişi vardı. AKP bu eyleme karşı mitingler düzenlemişti. Gezi parkındaki gençlere karşı onlar da kendi gençlerini öne sürüyorlardı.

Ama işte bu şekilde: Erkek çocukların donlarını indirmek, daha küçük kız çocuklarını da “koca taliplisi” halde göstermek!

Genlerine işlemiş arızalı bir durum söz konusu. Tıbbiyede böylesi hastalar için konulmuş bir teşhis var: Pedofili!

Sözlük karşılığı olarak şunlar yazılı: “Pedofili ya da sübyancılık. Yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel hastalık. Bu hastalığa sahip kişilere pedofili ye da sübyancı denir!

•••

Türkiye’nin çok genç nüfusu var. Bu gençlerin ağırlığını da henüz ergenliğe ulaşmamış çocuklar oluşturuyor. Çocuklar da her ülkede o toplumların gelecekleridir.

İktidar partisinin içinde var olan ve istikrarlı biçimde ortaya çıkan pedofili içerikli siyasi mesajlar ile bunları taşıyan küçük çocukların kullanılması en hafif tanımıyla utanılacak bir durumdur.

Tabii karşı taraf, ifade özgürlüğünü savunarak “bizimki de bir fikir” diye itirazlarını yaparlar. Özel ölçüleri var! O zaman da çocuk sahibi anne-babalar Türk Tabipler Birliğine başvurabilirler:

Bu adamları tedavi eder misiniz?

Çok da haklı olurlar.

Çünkü fikirleri ürperti veriyor!