CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla siyasi partilerin İstanbul İl Başkanları video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Siyasi partilerin İstanbul İl Başkanları buluştu. AKP ve MHP katılmadı

Siyasi partilerin İstanbul il başkanları ulusal egemenliğin 100. yılında bir araya geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla siyasi partilerin İstanbul İl Başkanları video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Meclis’in 100. kuruluş yıldönümü ve Koronavirüs salgını gündemiyle gerçekleştirilen toplantıya CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, TİP, Hak-Par ve Sol Parti il başkanları katıldı. AKP, MHP ve BBP ise toplantı davetine yanıt vermedi. Toplantıya katılamayan HDP, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi, DSP ve diğer partilerin il başkanları ise daha önceden belirlenmiş programları olduğu gerekçesiyle mazeretlerini bildirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Meclis’in 100. kuruluş yıldönümü öncesi tüm siyasi partilerin bir araya gelebilmesi ve ortak sorunları aynı masa etrafında konuşabilmesi gerektiğini belirterek “Bu toplantımız Türkiye’de toplumun tüm kesimlerinin hangi siyasi düşünceden olursa olsun özlediği bir durum. Ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Meclis yani toplumun bir arada olma ve ortak sorunlar için ortak kararlar alabilme anlayışı ortadan kalktı. Hangi siyasi partiden da düşünceden olursak olalım bir araya gelmeye, konuşmaya, ortak akılla kararlar almaya çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Salgın döneminde partilerin işbirliği içinde çalışması gerekirken bu dönemde bile hala kutuplaştırma derdinde olan bir iktidar var. Ne salgın hastalık ne 23 Nisan bu iktidarı diğer partilerle bir araya getiremiyor. Bugün bu toplantıya katılmamaları da toplumsal birlik ve beraberliğimiz adına üzüntü verici” dedi.

"BU TOPLANTI BİR BAŞLANGI OLMALI"

Kaftancıoğlu, bu toplantının bir başlangıç olması gerektiğini vurgulayarak “İstanbul’da farklı siyasi partilerin il başkanları olarak bu toplantıları gelenekselleştirelim. Kimi zaman siyaset dışı da olsa birbirimizin halini hatrını sormak, diyalog kurmak için buna hem bizlerin hem toplumun çok ihtiyacı var” diye konuştu. Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim de toplantı daveti için CHP’li Kaftancıoğlu’na teşekkür ederek “Biz siyasi partiyiz. Siyasi partiler amaç değil araçtır. Bu ülkeye ve insanımıza hizmet için. Partimizin alacağı oyları değil bu ülkede yaşayan insanların geleceklerini, mutluluklarını ön planda tutan bir anlayışı önemsiyoruz. Partizanlık anlayışından kurtulmalıyız. Partizanlığı ortadan kaldırmadan birbirimize selam verebilerek mutlu ve huzurlu yaşamamız çok kolay gözükmüyor. Bu anlamda bu görüşme çok değerli” diye konuştu.

"TOPLUMSAL DAYANIŞMA AĞINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen de tüm dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği bu kötü günlerde topluma ortak çözümler sunabilmek adına bu istişareleri önemli bulduğunu belirti. Demirdöğen yaptığı açıklamada "SOL Parti olarak, iktidar tarafından hiçbir önlemin alınmadığı ve destek görmeyen emekçilere ve yoksullara yönelik ivedilikle adımlar atılmasını önemli görüyoruz. Bu noktada, başlattığımız Dayanışma Gönüllüleri çalışmasıyla da bu zor günlerde emekçilerle, kent yoksullarıyla toplumsal dayanışma ağları oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda, dezavantajlı kesimlerin unutulmaması gerektiğini göçmenlerin ve sokakta yaşamak zorunda olanlara hükümetin ve belediyenin çözümler üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Evde kal çağrılarının yapıldığı bu günlerde evde çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Bunların yanında, TBMM'nin ve ulusal egemenliğimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bu kötü ve karanlık günleri geride bırakacağımıza ve halkın egemenliğinin, halkın iktidarının yakın olduğuna inandığını belirtmiştir" ifadelerini kaydetti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise “Bir arada olup bunları konuşuyor olabildiğimiz için son derece mutluyum. Bu sıkıntılı dönemde bile kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dil maalesef devam ediyor. Ekmek yardımı yapan belediyelere dahi müdahale eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Milli egemenliğin 100. yılında bu tür toplantılara, diyaloglara hepimizin ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.