Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın evinin önünde saldırıya uğramasına siyasilerden tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan Özdağ'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Siyasilerden Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıya tepki

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın evinin önünde saldırıya uğramasına siyasiler tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, evinin önünde saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ'ı telefonla aradığı belirtildi.

Özdağ'dan saldırıya ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise şunları söyledi: "Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum."

CHP Grup Başkanveli Özgür Özel de şunları ifade etti: "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın evinin önünde uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının failleri derhal bulunmalıdır. Bir gruba egemen olan ötekileştirici hedef gösterici eski siyaset dili şiddete teşvik etmektedir. Bu dil terk edilmek zorundadır."

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gazeteci Orhan Uğuroğlu'na yönelik saldırıları kınadı. Twitter’dan paylaştığı mesajda “Siyasette farklı fikirler, tartışmalar, polemikler hatta ihanetler olabilecektir” diyen Turan, “Ancak kavga, tehdit siyasetin dili olamaz” ifadelerini kullandı. 3 isme yapılan saldırıları kınadığını belirten Turan, “İlgili kurumların gereğini yapacağından hiç şüphem yok. Umarım son olur” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırılara ilişkin "Failler hukuk önünde hesap verecektir" açıklaması yaptı.

Bakan Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na acil şifalar diliyor, kendilerine yönelik saldırıları kınıyorum. Failler hukuk önünde hesap verecektir."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Orhan Uğuroğlu, Selçuk Özdağ ve Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırıları telin ediyorum. Failler en kısa sürede adalet önüne çıkarılacaktır. Devletimiz, demokrasi ve fikir özgürlüğünün teminatıdır."