MetroPOLL Araştırma'nın 'Siyasilerin beğeni düzeyi' anketine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu en beğenilen siyasetçiler oldu. Recep Tayyip Erdoğan ilk 3'e giremedi, "Erdoğan'ı beğenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 55,4 oldu.

'Siyasilerin beğeni düzeyi' anketi: Yavaş ve İmamoğlu ilk 2'de yer aldı, Erdoğan ilk 3'e giremedi

MetroPOLL Araştırma'nın 'Siyasilerin beğeni düzeyi' anketinde en beğenilen siyasetçiler sıralamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birinci, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci sırada yer aldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ilk 3'e giremedi.

MetroPOLL Araştırma, "Türkiye'nin Nabzı Aralık 2021' araştırmasında 'Siyasilerin beğeni düzeyi' anketinin sonucunu paylaştı.

Ankette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birinci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ikinci sırada yer aldı.

Katılımcıların yüzde 60,4'ü Mansur Yavaş'ı beğendiğini söyledi. 'Beğenmiyorum' diyenlerin oranı ise yüzde 24,9 oldu.

Ekrem İmamoğlu'nu beğendiğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 50,7 oldu. Katılımcıların yüzde 37,'i İmamoğlu'nu beğenmediğini belirtit.

Ankette İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener üçüncü sırada yer aldı. Akşener'i beğendiğini kaydedenlerin oranı yüzde 38,5 oldu, beğenmediğini belirtenlerin oranı ise yüzde 53,1 oldu.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BEĞENİLMİYOR

Ankette AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi beğenmeyenlerin oranı fazla çıktı. Erdoğan'ı beğenmeyenlerin oranı 55,4 oldu. Bahçeli'yi beğenmeğenlerin oranı ise yüzde 62,6 oldu.

siyasilerin-begeni-duzeyi-anketi-yavas-ve-imamoglu-ilk-2-de-yer-aldi-erdogan-ilk-3-e-giremedi-963407-1.