Seçilmiş HDP’li belediye başkanlarına yönelik hükümetin kayyum politikasına tepkiler büyük. Kayyumlar birçok ilde protesto edilirken HDP’den “Gasp ettiğiniz belediyelere taşıdığınız o fotoğraflar darbenin kanıtıdır” açıklaması geldi

‘Siz Saray’ın yanındasınız biz halkın yanındayız’

HABER MERKEZİ

Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik hükümetin kayyum politikasına tepkiler sürüyor. 410 günde 65 HDP’li belediyeden 51’ine el konulurken, Siirt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Ali Fuat Atik’in makam odasına Recep Tayyip Erdoğan portreleri astırmasına yönelik HDP’den açıklama geldi. Açıklamada, “Gasp ettiğiniz belediyelere taşıdığınız o fotoğraflar darbenin kanıtıdır. Varın siz gücünüzü Saray’dan alın. Bizim durduğumuz yer halkın yanıdır” dendi.

Yerine kayyum atanarak gözaltına alınan Altınova Belediyesi Eşbaşkanı Casim Budak “Örgüt propagandası yapma” iddiasıyla tutuklanırken, gözaltına alınan Iğdır Belediyesi eşbaşakanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş hakkında yürütülen soruşturmaya da gizlilik kararı konuldu. Diyarbakır, Batman, Siirt, Adana, Mersin, Şırnak gibi birçok kentte ise kayyumlar protesto edildi.

SALDIRILARA KARŞI DURACAĞIZ

AKP’nin pandemi sürecini fırsata çevirerek, belediyelere kayyum atadığına dikkati çeken HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan ise “Bütün dünya salgına karşı nasıl önlem alabilirimin derdinde, iktidar ise, Kürtleri ve HDP’yi nasıl bastırabilirim derdinde” dedi. AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimi gibi her olayı fırsata çevirdiğini ifade eden Kurtalan, “Pandemi sürecinin başında 8, şimdi de 5 belediyeye kayyım atadılar” diye konuştu. AKP’nin her yerde zayıfladığını, ayakta kalmak için de baskıları arttırmak zorunda hissettiğini dile getiren Kurtalan, “Bizim mücadelemiz çok köklü bir mücadeledir. Biz her koşulda mücadeleyi büyütmekten ve toplumun tüm katmanları ile beraber AKP’nin saldırılarına karşı duracağız. Kayyuma karşı gerekli cevabı bu şekilde vereceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay da kayyumların Türkiye demokrasisine darbe olduğunu belirterek, “Darbe yapan AKP-MHP iktidarıdır” dedi.

BİLGEN’E SOSYAL MEDYADAN TEHDİT

siz-saray-in-yanindasiniz-biz-halkin-yanindayiz-732759-1.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e yönelik başlatılan linç kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Kullanıcısı belirlenemeyen sosyal medya hesabından, Bilgen’e kurşunların bulunduğu bir fotoğrafla birlikte “Şewbaş hewal ölüm seni JİTEM. Seversiniz” notuyla mesaj gönderildi. Bilgen ise tehdit mesajına Twitter hesabından cevap verdi. Bilgen, “15 yıl önce MAZLUM-DER çalışmalarında da benzer tehditlere tanıklık ettik. Onlar alışkanlıklarından vazgeçmediği gibi bizim açımızdan da değişen bir şey olmadı. Demirden korkan trene binmez” paylaşımında bulundu. Bilgen’in avukatı Bişar Abdi Alınak da gönderilen mesaj hakkında Pazartesi suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.