Genç Bi Şenlik, içeride sigara ve içki satışı olmamasına rağmen tütün ve alkol kullanımı sebebiyle Valilik tarafından etkinliğe 2 saat kala iptal ettirildi. Sizce de kantarın topunu kaçırmadılar mı?

Sizce de kantarın topu kaçmadı mı?

Genel olarak üzerinden birkaç gün geçmiş konuları yazmıyorum. Gazetelerin internet siteleri zaten haberi yayımlıyor. Sosyal medyada anında yayılan konu aynı gün hatta aynı saatte eriyip bitiyor. Ertesi gün gazeteye basmanın bile bir manası kalmadı neredeyse. Tüm haberler olay gerçekleştiği an eskiyor neredeyse. Bahsedeceğim konunun üstünden 6 gün geçmesine rağmen benim sinirim ve burukluğum geçmiyor. 25 liseden 60’tan fazla öğrenciden oluşan bir komite tarafından 100 civarı gönüllü öğrencinin çalışması sonucunda gerçekleştirilecek Genç Bi Şenlik’in 4.’sü geçen cumartesi gerçekleştirilecekti ki temelsiz iddialarla engellendi. Bu konuda ortalığın ayağa kalkmaması bile başlı başına bir sorun. Artık o kadar fazla saçmalığa maruz kalıyoruz ki tepki verecek yerlerimiz nasırlaştı sanırım. Televizyon izler gibi hayatlarımıza tecavüz edilmesini izliyoruz. Birkaç tweet atıp rahatlıyor ve hayatımıza devam ediyoruz.

Hikâyeyi kısaca şöyle anlatayım. Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, 18 Ocak’ta attığı tweet’lerde İçişleri Bakanlığı’nı konu ile ilgili ziyaret ettiklerini belirtip, “Genç Bi Şenlik rezaletinin çocuklarımız için oluşturduğu tehlikeler hakkında hazırlanan geniş kapsamlı raporu Gençlik Kolları Genel Başkanımız Muhammed Özaydın Bey’in Başkanlığı’ndaki heyet, ilk olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerden Sorumlu Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet Avşar’a, akabinde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür’ü Sn Selahattin Güven Bey’e verilmiş ve bu şenlik adı altındaki gayri ahlaki organizasyonun iptali istenmiştir” yazdı. Erbakan Vakfı’nın tweet’lerinde gençlerin bu gibi organizasyonla uyuşturucuya teşvik edildiği gibi bir dayanağı olmayan şeyler de paylaşılmış.

Genç Bi Şenlik’in açıklamasındaysa şu cümleler geçiyor: “Üzülerek bildiririz ki; 20 Ocak 2018 Cumartesi gerçekleştireceğimiz ve alkol ve tütün ürünlerinin satışının olmadığı etkinliğimiz alkol ve tütün ürünlerinin kullanımıyla velilerinizin katılamayacak olması gerekçe gösterilerek valilik tarafından bir gün kala uygun görülmemiştir.” Sigara ve içki satılmayan bir festivali tütün ve alkol ürünlerinin satışı sebep gösterilerek iptal edilmesi hangi aklın ürünü siz daha iyi biliyorsunuz. Olayın elle tutulur bir tarafı yok. Teoman, Manga, Ezhel, Oğuzhan Uğur, Pera ve Dolu Kadehi Ters Tut gibi grupları izlemeye gelecek pek çok genç etkinliğe saatler kala bu saçma sapan suçlamalarla sömestr eğlencelerinden, sanattan, müzikten mahrum bırakıldılar. Farkında mısınız bilmiyorum ama… Neyse herhalde farkındasınızdır.