Skandal fetvalar için dokunulmazlık talebi

HABER MERKEZİ

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) minber dokunulmazlığı talep etti. Açıklamada, "Okunan hutbeler yargının konusu olmaktan çıkarılmalıdır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24 Nisan 2020'de gerçekleştirdiği skandal cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir" ifadeleri üzerine farklı STK’lardan suç duyuruları yapıldı.
Mil Diyanet Sen, bu yöndeki açıklamaların yargı konusu olmasını engellemek için ‘minber dokunulmazlığı istedi. Vakıf, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın en seçkin kurulları tarafından özenle hazırlanan hutbelerin yargının konusu olmaması için minber dokunulmazlığını gündeme getirdik” dedi.

Açıklamada, “Faiz ayeti okununca 'sen ekonomist değilsin, işine bak' deniyor. İçki-kumar ayeti okununca 'benim zevkime karışma' deniyor. Zina ayeti okununca 'burası özgürlükler ülkesi karışma' deniyor. Miras ayeti okununca 'hangi çağda yaşıyoruz' deniyor. Eş cinselliğin haram olduğuna ilişkin ayetler okununca 'eş cinsellik bir insan hakkıdır, LGBT'cileri hedef gösterdin' deniyor” ifadelerine yer verildi.