Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü'nün öğretmenlere gönderdiği mesajda, "Erkeklerin erkeklerle kızların kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı rica ediyorum" ifadeleri yer aldı. Konunun gündeme gelmesi ardından Osmangazi Kaymakamlığı müdür hakkında soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı ise müdür Akın'ı görevden aldı.

Skandal ‘harem selamlık’ oturma düzeni talimatı veren okul müdürü görevden alındı

HABER MERKEZİ

Öğretmenlere gönderdiği yazıda kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı veren Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın görevinden alındı.

Akın, resmi bir evrak hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğreciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.

ortaokul-mudurunun-skandal-harem-selamlik-oturma-duzeni-talimatina-sorusturma-994675-1.

KAYMAKAMLIK’TAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu kararın gündeme gelmesi ve tepki çekmesi ardından Osmangazi Kaymakamlığı açıklama yaptı. Kaymakamlık açıklamasında, konu hakkında ‘inceleme-soruşturma’ başlatıldığı duyuruldu.

Kaymakamlığın açıklaması şöyle:

“Basında yer alan Osmangazi İlçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ortaokul-mudurunun-skandal-harem-selamlik-oturma-duzeni-talimatina-sorusturma-994676-1.

GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürü hakkında karar verdi. BirGün'ün MEB kaynaklarından edindiği bilgiye göre müdür Haydar Akın, görevinden alındı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de Akın hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.