Cumhuriyet, laiklik ve Atatürk karşıtı söylemleriyle bilinen gerici yazar Kadir Mısıroğlu’nun kitaplarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi’nin kütüphanede envanterinde yer aldığı ortaya çıktı.

Skandal: Kadir Mısıroğlu’nun kitapları, Atatürk Araştırma Merkezi’nin kütüphanesinde!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde bulunan Atatürk Araştırma Merkezi Kütüphanesi’nde, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı söylemleriyle bilinen ve 5 Mayıs 2019’da ölen gerici yazar Kadir Mısıroğlu’na ait 6 kitabının yer aldığı ortaya çıktı.

Kütüphanenin internet sitesindeki arama bölümünden yapılan sorgulamada Mısıroğlu’na ait şu kitapların envanterde yer aldığı görülüyor:

*Geçmişi ve geleceği ile hilafet

*Osmanoğullarının dramı: Elli gurbet yılı

*Yunan mezalimi: Türk’ün siyah kitabı

*Moskof mezalimi

*Kurtuluş Savaşı’nda sarıklı mücahitler

*Musul mes’elesi ve Irak Türkleri

skandal-kadir-misiroglu-nun-kitaplari-ataturk-arastirma-merkezi-nin-kutuphanesinde-913491-1.

“ZERRE MUHABBETİ OLAN CENAZEME GELMESİN”

“Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” diyen, Kurtuluş Savaşına ilişkin, “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı” ifadelerini kullanan, Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı Kadir Mısıroğlu, 5 Mayıs 2019’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle 86 yaşında ölmüştü.

“Mustafa Kemal'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin…” diyen Mısıroğlu’nun İstanbul’da bulunan Büyük Çamlıca Camisi’nde kılınan cenaze namazına başta TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere çok sayıda AKP’li üst düzey isim katılmıştı.