Yazar ve düşünür Slovaj Zizek, koronavirüs günlerinde okurlarına dizi ve film önerisinde bulundu. "Will ve Grace gibi arka plan gülüşmelerle ne zaman gülmen gerektiğini sana söyleyen TV komedi dizilerini izle" diyen Zizek, "Benim tercihim karanlık İskandinav hatta İzlanda polisiye dizileri: Trapped ya da Valhalla Murders" ifadelerini kullandı

Slovaj Zizek'ten koronavirüs günlerini evde geçirenler için dizi önerileri

Yazar ve düşünür Slovaj Zizek, "Covid-19 günlerinde sağ kalma rehberi: basit hazlarınızdan utanmayın, Valhalla Murders izleyin, her şey bir oyunmuş gibi düşünün" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

sendika.org'tan Engin Kurtay'ın çevirdiği yazıda Zizek, okurlarına bazı dizi önerilerinde bulundu.

"Böyle etkinliklere girişemeyecek durumda olanlar ne yapmalıdır; salgın günlerinde akıl sağlığımızı nasıl koruyacağız?" diyen Zizek, "Benim ilk kuralım, yüce manevi hakikatler peşinde koşmaktan vazgeçmek, varoluşumuzun temelindeki karanlıkla boğuşmayı şimdilik ertelemektir. Utanmadan sıkılmadan gündelik yaşamı devam ettiren basit alışkanlıklara kendimizi vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Zizek, şöyle devam etti:

"Zihinsel çöküşü engellemeye yarayacak her yol doğrudur. Uzun vadeli düşünmeye gerek yok. Bugünü düşün. Uyuyuncaya kadar geçen sürede neler yapabilirsin? Eğer yapabiliyorsan “Hayat Güzeldir” (Roberto Benigni’nin 1997 tarihli filmi) oyununu oyna: eve kapanmanın bir oyun olduğunu, herkesin bu oyunu rızasıyla oynadığını ve sonunda kazananın büyük bir ödül alacağını düşün. Film izlemeye gelince, basit hazlarından utanma: felaket distopyalarını izle. Will ve Grace gibi arka plan gülüşmelerle ne zaman gülmen gerektiğini sana söyleyen TV komedi dizilerini izle. YouTube podcast’leri de olur… Benim tercihim karanlık İskandinav hatta İzlanda polisiye dizileri: Trapped ya da Valhalla Murders.