Slovakya’da yaygın test: Önlemler artıyor

Avrupa ülkelerinde bugüne dek koronavirüse yakalanan kişi sayısı 46 milyona ulaşırken artan vakalar nedeniyle hükümetler sıkı tedbirleri yeniden uyguluyor.
5,5 milyon nüfuslu Slovakya'da halkın yaklaşık yarısına seferberlik kapsamında ücretsiz Covid-19 testi uygulandı.

Savunma Bakanı Jaroslav Nad, cumartesi günü 2.58 milyon vatandaşa test yapıldığını, sonuçları pozitif çıkanların karantinaya alındığını duyurdu. Günlük yeni vaka sayısının dün 2 bin 282 olarak açıklandığı ülkede, 40 binden fazla sağlık görevlisi ve destek ekipleri, testleri uygulamak için yaklaşık 5 bin bölgede görev yapıyor.


KARANTİNA KURALLARI

Günlük vaka sayılarının 20 bine ulaştığı İngiltere'de ise dünden beri dört haftalık karantina kuralları uygulanmaya başlandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülke çapında mağazalar, barlar, kafeler başta olmak üzere çoğu işyerinin kapatıldığını, okullar ve üniversitelerin açık olduğu duyurdu.

MEKANLAR KAPATILDI

Fransa'dan sonra Yunanistan ve Avusturya'da da gece sokağa çıkma yasakları ve karantina devreye girdi. Günlük vakaların bini aşarak rekor kırdığı Yunanistan'da başkent Atina başta olmak üzere birçok kentte restoranlar, barlar, kafeler, sinemalar, spor salonlarını kapatıldı. Avusturya'da da günlük vaka sayısının 5 bini geçmesi üzerine her gün 10 saatlik sokağa çıkma yasağı getirildi. Belarus Devlet Sınır Komitesi ise ülke sınırlarının Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında dünden itibaren yabancılara kapatıldığını duyurdu.

İspanya'da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri protesto etmek için Barselona'da önceki gün yapılan eylemlere polis müdahalesi sonucu 47 kişi gözaltına alındı.