Marmaris’te yaşayan SMA Tip 2 hastası Ayaz bebeğin yurtdışında uygulanan Zolgensma gen tedavisini olabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

SMA hastası Ayaz bebek destek bekliyor

BİRGÜN EGE

Marmaris’te yaşayan Ünen ailesi, 17 aylık ‘SMA Tip 2’ hastası bebekleri Ayaz’ın, yurtdışında uygulanan ve bedeli 2 milyon 400 bin dolar olan dünyanın en pahalı tedavisine ulaşıp, sağlığına kavuşabilmesi için bağış kampanyası başlattı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP PM üyesi Gizem Sayar Özcan, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, bir süredir sosyal medyada da sık sık paylaşılan Ayaz Bebek ve ailesini yaşadıkları yerde ziyaret etti.

Ayaz’ın durumunu annesi Mehtap Ünen’den dinleyen Oktay, yerel yönetim olarak Ünen ailesinin yanında olduklarını ifade etti. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, önümüzdeki hafta yapılacak Meclis Genel Kurulu'nda da SMA ile mücadele eden bebeklerin ve ailelerin durumlarını bir kez daha dile getireceklerini söyledi.

Anne Mehtap Ünen, 17 aylık Ayaz’ın sağlığına kavuşması için başlattıkları kampanyaya destek olunması çağrısında bulundu. Ünen, “7 aydır bu ilaca ulaşmak için mücadele veriyoruz. Devletimizin bu ilacı sağlamasını istiyoruz. 2 yaşından önce Ayaz’ın bu tedaviyi görmesi gerekiyor. Lütfen sesimizi duyun” diye konuştu.