Söke’nin Sarıkemer Mahallesi’nde yaşayan Spinal müsküler atrofi (SMA)Tip-1 hastası 22 aylık İkra Deniz Pamuk, yaşamak için yardım bekliyor. Pamuk çifti, "Umutla, sevgiyle bakan bu gözlerin kapanmasına izin vermeyelim. Hep birlikte başarabiliriz. Bebekler uyurken susulur, ölürken değil!” dedi.

SMA hastası İkra Deniz Pamuk yardım bekliyor

Erdem ÖZDEN / DİDİM

Emel-Mustafa Pamuk çiftinin 22 aylık bebeği İkra Deniz’in Amerika’daki tedavisi için 2 milyon 350 bin dolar gerektiği bildirildi.

Minik İkra Deniz’in hayata tutunması için kısa sürede tedavi olması gerekiyor. Aile tarafından başlatılan yardım kampanyasının ise yeterli olmadığı kaydedildi.

İkra Deniz Pamuk’un bütün kasları her saniye eriyor. İkra Deniz’in Amerika’daki tedavisi için 70 gün kaldı. Sosyal medya üzerinden kendi çabalarıyla bağış toplayan Pamuk çifti, kızları için Söke’de kurulan Çarşamba pazarında ürün satarak para toplamaya çalışırken, liseye giden ablası kardeşi yaşasın diye sokak sokak gezerek İkra Deniz’in sesini duyurmaya çalışıyor.

Pamuk çifti, İkra Deniz’e SMA Tip-1 teşhisi konulduğunda 65 günlük olduğunu ifade ederek, “Her geçen gün İkra Deniz için geç kalınmış bir gün. Tekrarlayan enfeksiyonlar ateşini yükseltiyor. Nefes sıkıntısı yüzünden makinalara bağlı yaşamak zorunda kalıyor. Bu tedaviyi alabilmesi için son iki kilosu kaldı. Bu yüzden kilo almasın diye bazen aç yatıyor. Kendiniz bir an bizim yerimize koyun. Umutla, sevgiyle bakan bu gözlerin kapanmasına izin vermeyelim. Hep birlikte başarabiliriz. Bebekler uyurken susulur, ölürken değil!” dedi.

Destek beklediklerini ifade eden Pamuk çifti, Instagram sayfası ‘denizehayatol’ ve ‘denizinkumbası’ sayfalarını ziyaret ederek, yardım edilmesini istedi.

sma-hastasi-ikra-deniz-pamuk-yardim-bekliyor-849136-1.