Twitter'ın Trump'ın tweet’lerine uyarı etiketleri koymasının ardından Snapchat de ABD Başkanı'nın hesabına bazı kısıtlamalar getirildiğini açıkladı. Açıklamada, "Keşfet bölümünde ırksal şiddet ve adaletsizliği körükleyen seslerin yükselmesine izin vermeyeceğiz" denildi

Snapchat, Trump'ın hesabını 'ırksal şiddet' nedeniyle önermeyi bıraktı

Sosyal medya platformu Snapchat, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını artık "Keşfet" bölümünde kullanıcılarına önermeyecek. Snapchat Sözcüsü, kararı açıklarken “Irksal şiddet ve adaletsizliği körükleyen seslerin yükselmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

BBC'de yer alan habere göre, Twitter'ın Trump'ın tweet’lerine uyarı etiketleri koymasının ardından Snapchat de ABD Başkanı'nın hesabına bazı kısıtlamalar getirildiğini açıkladı.

Trump'ın hesabı, sanatçı, sporcu, politikacı gibi ünlü kişilerin hesaplarının diğer kullanıcılara önerildiği ‘keşfet' bölümünde yer almayacak. Snapchat'in sahibi olan Snap Şirketi’nin bir sözcüsü konuyla ilgili olarak, “Keşfet bölümünde ırksal şiddet ve adaletsizliği körükleyen seslerin yükselmesine izin vermeyeceğiz” yorumunu yaptı.

Donald Trump'ın seçim kampanyasını yöneten Brad Parscale ise bu karar sonrası Snap CEO'su Evan Spigel için “Joe Biden’ı tanıtmak ve Başkan Trump'ı önlemek için kurumsal fonu yasa dışı bir şekilde kullanıyor. Snapchat, kullanıcılarının Başkan'ın içeriklerini izlemesinden nefret ediyor ve bunları gizli tutmaya çalışıyor” dedi.

Pazartesi günü, Snap'ın CEO'su Evan Speigel, George Floyd'un öldürülmesiyle ortaya çıkan sivil huzursuzluk hakkındaki görüşlerini personele ayrıntılı olarak açıklayan bir not göndermişti.

Speigel," kötülük ve zalimler karşısında sessiz olduğumuz her dakika, kötülükleri desteklemek için hareket ediyoruz " diye yazdı.

"Snapchat'a gelince, Amerika'da, platformumuzda ırksal şiddeti teşvik eden insanlarla bağlantılı hesapları tanıtamayız" diyen Speigel, "Platformumuz, neyi tanıttığımıza karar verdiğimiz küratörlüğünü yaptığımız bir platformdur" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK ÇALIŞANLARINDAN DA PROTESTO

ABD Başkanı Donald Trump’ın George Floyd protestoları sırasında yaptığı bir paylaşım, Twitter tarafından ‘şiddeti yücelttiği’ gerekçesiyle sınırlandırılmıştı. Aynı paylaşımın Facebookta’ta da yer alması ve Facebook CEO’su Zuckerberg’in paylaşıma dair bir hamle yapmaması üzerine Facebook çalışanları, Zuckerberg’i eleştirerek konunun gündeme geldiği sanal toplantıyı terk etmişti.

Protesto eylemine "yüzlerce" çalışanın katıldığı belirtilmişti.

Trump paylaşımında, "Bu EŞKIYALAR, George Floyd'un anısına saygısızlık ediyor ve buna izi vermeyeceğim. Şimdi Vali Tim Walz'la konuştum. Ordunun sonuna kadar yanında olduğunu söyledi. Zorluk çıkması halinde durumu kontrol altına alacağız. Yağma başlarsa ateş açma da başlar. Teşekkür ederim" demişti.

Bunun üzerine Twitter mesaja erişimi kısıtladı ve "Bu mesaj, şiddetin yüceltilmesine ilişkin Twitter kurallarını ihlal etmektedir. Ancak Twitter, bu mesaja erişimin kamuoyunun yararına olacağı düşüncesiyle erişimi kısıtlamıştır" demişt,.