Spor dergisi Socrates, ekonomik koşullar nedeniyle basılı dergiyi sonlandırma kararı aldı. Derginin İmtiyaz Sahibi Can Öz, "Dergiden asla vazgeçmedik, sadece mecra değiştirdik" dedi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler ise, "Basılı yayını şimdilik bırakıyoruz ama ileride ekonomi biraz olsun düzelirse yeniden başlayabiliriz " ifadelerini kullandı.

Socrates’ten basılı dergiye veda: Ekonomik koşullar bu kararı aldırdı

Yayın hayatına 2015’te başlayan Düşünen Spor Dergisi Socrates, basılı dergiyi bırakma kararı aldı.

Socrates yetkilileri aldıkları kararı sosyal medya üzerinden duyururken derginin İmtiyaz Sahibi Can Öz yaptığı açıklamada, “Dergiden asla vazgeçmedik, sadece mecra değiştirdik. 2023 yılı için yaptığımız planlamada gördük ki bir derginin maliyeti 150 liraya ulaşıyor. Bu fiyatta dergiyi satışa çıkarttığımızda abonelik sayısı iyice düşecekti ve kendi kendine zarar eden bir sarmalın içine girecektik. Bu yüzden basılı dergiyi sonlandırma kararı aldık” diye konuştu.

Socrates Dergi Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler ise, “Hiçbirimiz bunun olmasını istemiyorduk, üzgünüz. Basılı yayını şimdilik bırakıyoruz ama ileride ekonomi biraz olsun düzelirse yeniden başlayabiliriz. 8 yıldır bizim yanımızda okuyuculara çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Caner Eler, derginin son sayısındaki veda yazısını paylaşarak, "Yazarken çok zorlanıyorum. Çok üzgünüm. Çok üzgünüz. Maalesef yaklaşık 8 yıldır ve tam 94 aydır çıkardığımız Socrates Dergi artık basılı yayın hayatına son veriyor. Baskıdaki Ocak 2023 sayısı bizim son sayımız. Bu da son Maç Konuşması" dedi.

Socrates Dergi Editörü İnan Özdemir de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Socrates, benim için her zaman, her şeyden önce dergi demekti. Sonsuza kadar da kalbimde öyle kalacak. Çok üzgünüm.Nisan 2015'ten bugüne kadar yaptığımız 94 sayı hayatımın doruk noktasıydı. Harika bir ekibin parçası olmak, bir yazı veya röportaj için bazen şehir bazen ülke değiştirmek, son geceleri beraber yaşamak unutulmazdı. Bizi okuduğunuz için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Socrates'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Socrates, Ocak 2023 sayısı ile basılı yayın hayatına son veriyor. Her şartta bizi koşulsuz olarak destekleyen siz değerli okurlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle… Elveda." denildi.