Şok Market işçileri susmamakta kararlı

TwItter üzerinden yürüttükleri kampanya ile yaşadıklarını kamuoyuna duyuran Şok Market işçilerinin hesabı askıya alındı. İşçiler, "Yıldız Holding yöneticilerinin marka değerine zarar mı verdik? 'Fedakâr ya da kahraman değiliz' diyerek reklamlarını boşa mı düşürdük? Susturulmaya çalışıyoruz ama susmayacağız!" dedi.

Salgın sürecinde çalışma koşulları daha da kötüleşen Şok Market işçileri, önceki gün seslerini duyurabilmek için sosyal medya kampanyası başlatmıştı. "Yeter Şok" sloganıyla düzenlenen kampanyada işçiler, günde 14 saat çalıştıklarını, haftalık izinlerinin iptal edildiğini, mağazanın içindeki iş kalemlerinin artırıldığını, üstelik Cepte Şok uygulamasının başlamasıyla evlere yürüyerek sipariş götürmeye zorlandıklarını anlatmıştı. İşçiler mobbinge maruz kaldıklarını da söylemişti.

YÖNETİCİLER İŞÇİLERİ ARADI

Kampanya başarılı oldu, #YeterŞok etiketi Twitter'da Türkiye gündemine girdi. Ancak Twitter, işçilerin hesabını gece yarısı askıya aldı. Şok Market yöneticilerinin ise dün kampanyaya destek veren işçileri arayarak "Keşke bize söyleseydiniz" dediği öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren Şok işçileri, "Halbuki sorunlarımızı hep dile getirdik ama mobbingle karşı karşıya kaldık. Taleplerimiz karşılandı mı? Hayır. Bunun yerine çeşitli şekillerde susturulmaya çalışıyoruz. Fakat şimdi taleplerimizi daha güçlü haykırmaya kararlıyız!" dedi.

Şok işçilerinin talepleri şöyle: "Cepte Şok uygulaması kaldırılsın. Çalışma saatleri azaltılsın. Sözleşme koşulları iyileştirilsin. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde servis sağlansın."