Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 1 Mayıs’tan 4 Mayıs’a kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Sokağa çıkma yasağı sona erdi

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile istisnalar hariç Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırlarındaki tüm yurttaşların sokağa çıkmaları 1 Mayıs Cuma gününden itibaren 3 gün süreyle yasaklanmıştı.

Yasak, 27 Nisan günü Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Takvimlerin 4 Mayıs’ı göstermesiyle resmi olarak ilan edilen sokağa çıkma yasağı da sona ermiş oldu.

Ancak Erdoğan, yaptığı açıklamada, hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırılmasının bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşündüklerini de sözlerine eklemişti.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANABİLİR

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün katıldığı bir televizyon programında bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna şu yanıtı verdi:"İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."