Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, hafta sonlarında marketlerde alkol satışı yapılmayacak.

Sokağa çıkma yasağında marketlerde alkol satışı yapılmayacak

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak.

Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasında, hafta sonları marketler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor. Ancak tekel ruhsatı olan işletmeler kapalı. Yetkililer kararın, haksız rekabetin önüne geçilmesi için alındığını savundu.

Hafta sonları temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için marketlerin açık kaldığı da vurgulandı.

Bu kapsamda cumartesi ve pazar günleri açık olan market ve bakkalardan alkollü içki alınamayacak.

'ÇİFTE STANDART'

Karar hakkında, BBC Türkçe’ye konuşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Sözcüsü Özgür Aybaş, tekel marketler ve zincir marketler arasında yaşanan çifte standardın ardından böyle bir karar alındığını söyledi.

Aybaş, sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte tekel marketlerin alkol satışına izin verilmediğini ve satış yapan marketlere cezalar kesildiğini ifade etti.

Yaşananların ardından zincir marketlerde satışların gerçekleştiğini ispat ettiklerini, emniyet güçleri ile birlikte gidip tutanak tutturduklarını belirten Aybaş, durumun haksız rekabete sebep olduğunu söyledi.

Birçok meslektaşının CİMER’e ilettiği şikayetlerin ardından Ankara Valiliği’nin böyle bir karar aldığını ifade eden Aybaş, alkol satışının yasaklanmasının ideolojik olduğunu ve yöneticilerin Covid’i bahane ederek özel yaşamlara müdahale ettiğini savundu.

ANKARA EMNİYETİ, İŞLETMELERE YAZI GÖNDERMİŞTİ

Ankara'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları, işletmelerin alkol satışına ilişkin yasak getirilmiş, ilgili yazı işletmelere gönderilmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın kısıtlama genelgesinde alkol satışının yasaklandığına dair bir ibare bulunmazken uygulamanın neye dayanarak yapıldığı ise açıklanmamıştı.