Koronavirüsle mücadele kapsamında, ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından sokaklarda sessizlik hakim oldu

Sokağa çıkma yasağının ardından şehirlerde son durum

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hafta sonu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı. Yasağın ardından pek çok şehirde çarşı merkezi ve sokaklarda araç ile yaya trafiğinin olmadığı görüldü.

İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Balıkesir, Antalya ve birçok ilde ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından sessizlik hakim oldu.

BURSA

Bursa'da kent merkezi ve mahallelerde yasağa uyan vatandaşlar, market ve alışveriş merkezlerinde oluşturdukları yoğunluğun ardından evlerine döndü.

Yurttaşların, yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirlere uymasıyla, sokaklar sessizliğe büründü.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de İki Eylül Caddesi, İsmet İnönü Caddesi ve Eti Caddesi de sessizliğe büründü. Polis ekipleri cadde ve bulvarlarda önlem aldı. Sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için ekipler yaya ve araçlarla devriye gezdi.

BALIKESİR

Balıkesir'de de kent merkezinin normalde yoğun olan bölgelerinden Ali Hikmet Paşa Meydanı, Milli Kuvvetler Caddesi ve Anafartalar caddelerinin yasağın ardından boşaldığı gözlendi.

Öte yandan polis ekipleri ve bekçiler, kentte devriye gezerek kontrollerini sürdürüyor.

sokaga-cikma-yasaginin-ardindan-sehirlerde-son-durum-714687-1.

MUĞLA

Muğla ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağına halkın büyük çoğunluğunun uyduğu görüldü. Yasağın ilk dakikalarında evine gitmeye çalışanlara, polis ekiplerince vakit kaybetmeden dönmeleri için uyarı yapıldı.

Polis ekipleri, sessizliğin hakim olduğu kent merkezindeki ana caddelerde devriye görevi yaptı.

ANTALYA

İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından Antalya kent merkezi ve ilçelerde özellikle market, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturan vatandaşlar evlerine döndü.

Cadde, sokak ve meydanların boş olduğu gözlendi, araç yoğunluğu da azaldı. Polis ekipleri, yasağın başlamasının ardından devriye gezerek cadde ve sokaklarda bulunanları evlerine gönderdi.

sokaga-cikma-yasaginin-ardindan-sehirlerde-son-durum-714688-1.

sokaga-cikma-yasaginin-ardindan-sehirlerde-son-durum-714689-1.

AA