Binlerce işyerinin kapalı olması ve dışarıdaki insan sayısının azalması ile sokak hayvanları besin bulma konusunda zorluk yaşamaya başladı

Sokak hayvanları zorluk yaşıyor

Haber Merkezi

‘Evde kal’ çağrıları ile yeni tip koronavirüsün toplumda yayılmasına engel olmak adına sosyal mesafe kuralının uygulanması istendi. Binlerce işyerinin kapalı olması ve dışarıdaki insan sayısının azalması ile sokak hayvanları besin bulma konusunda zorluk yaşamaya başladı.

Empati Derneği Başkanı Barış Şengün salgının yaban hayata olumlu bir yansımasının olduğu görüşünde: “Dünya onlara kaldı. Dünyanın 4 bir tarafından fotoğraflar paylaşıldı. Geyikler, maymunlar, ayılar şehir merkezlerinde dolaşıyor.”

Şengün, ybu yansımaların sokak hayvanları için ise daha dramatik olduğunu şu sözlerle aktardı:
“Kediler, köpekler için durum aynı değil. Onlar için çok dramatik manzaralar söz konusu. Özellikle şehir merkezlerinde, çalışma merkezlerinin bulunduğu alanlardaki hayvanlar fecaat durumda. Dışarı çıkmak durumunda olanlar evde biriktirdikleri yemeklerin bir kısmını ya da kuru mamayı çantalarında bulundurarak özellikle iş merkezlerinin olduğu bölgelere koyabilirler. Bunun yanı sıra akşam çöp atmaya çıktıklarında yemek artıklarını bir kaba koyarak uygun noktalara bırakabilirler.”