Sarıyer'de, köpeği merdiven boşluğuna atıp boğmaya çalışan saldırgan E.Ç.K., güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine ikinci kez gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Şiddete maruz kalan sokak köpeği, Sarıyer Belediyesi ekiplerince tedavi altına alındı.

Sokak köpeğini boğmaya çalışan saldırgan tutuklandı
Fotoğraf: DHA

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Maden Mahallesi'nde, bir sokak köpeğini boğmaya çalışan 30 yaşındaki E.Ç.K. isimli saldırgan Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince ikinci kez gözaltına alınmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilerek tutuklandı.

E.ÇK.'ya 5199 Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 2 bin 43 TL idari para cezası uygulandı.

E.Ç.K.'nın boğmaya çalıştığı şiddete maruz kalan sokak köpeği ise Sarıyer Belediyesi'ne ait Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ekiplerince tedavi altına alındı.

"SAHİPLENDİRİLECEK"

Köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Aylin Neslişah Aybak, acil müdahalesi yapıldığını, 72 saatlik bir izlence prosedürünün olduğunu, hukuki süreç devam ederken köpeğin bakımevinde kalmaya devam edeceği bilgisini verdi. Veteriner Hekim Aybak, "İçerideki hasarın boyutunu dışarıdan göremeyebiliriz, yumuşak dokuda gırtlak kısmında bir hasar var. İç tarafta ise fizyolojik olarak tam bir hasar tespiti yapamayabiliriz. Röntgenden gördüğümüz kadarıyla kalça kısmında da bir ayrılma var, topallığı söz konusu zaten" şeklinde konuştu.

Tedavilerin ardından köpeğin sahiplendirileceğini belirten Aybak, "Evine gidene kadar bizim gözetimimiz altında olacak" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Maden Mahallesi'nde yaşanan olayda E.Ç.K. isimli bir kişi gece saatlerinde sokakta bulunan sahipsiz bir köpeğe saldırmış, yere yatırdığı köpeğin üstüne çıkarak boğmaya çalışmıştı. Köpeğe uygulanan şiddeti gören mahalle sakinleri tarafından tepki gören saldırgan daha sonra olay yerinden kaçmıştı. Olayın çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüleri, sosyal medyada hızla yayılarak, tepki çekti.

(DHA)