YouTube'da sokak röportajları yapan ve hafta sonu eş zamanlı olarak gözaltına alınan 3 YouTuber hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Sokak röportajı yapan YouTuber'lar hakkında ev hapsi kararı

Dün gözaltına alınan YouTuber'lar Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Sokak söyleşileri yapan İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir’ın sahibi Hasan Köksoy, Sade Vatandaş hesabının sahibi Mehmet Koyuncu ve Turan Kural dün gözaltına alınmıştı.

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Ömer Faruk Dağ, savcılığın, sorguların ardından, Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk talep ettiğini aktardı.

Avukat Dağ, üç Youtuber'a verilen cezayı Twitter hesabından açıkladı. Dağ yaptığı paylaşımda, "Savcılık; Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verildi" ifadesini kullandı.

Dün Twitter’dan paylaşım yapan Kendine Muhabir, “Sabah saat 7’de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler… Arama emri sebebi Mücahit Birinci” dedi.

Avukat Mücahit Birinci halen AKP MKYK üyesi olarak görev yapıyor.