İzmir Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu “Acil Çözüm” ekipleriyle İzmir’in dört bir yanında altın dokunuşlar yaparak sorunlara çözüm üretiyor. Daha önce Buca ve Konak’ın çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapan ekipler, şimdi de Karabağlar’da işe başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar’da çalışma yapılacak yerleri gezerek bürokratlarıyla incelemelerde bulundu.

Sokak sokak inceleniyor: İzmir’in acil sorunlarına “Acil Çözüm”

İzmir’in acil sorunlarına acil çözümler üretmek ve “arka sıradakiler”in sıkıntılarını yerinde gözlemleyip dertlere deva olmak için kurulan acil çözüm ekipleri, tüm hızıyla çalışmayı sürdürüyor. Kentin arka mahallelerindeki problemleri ortaya çıkarmak için yapılan gezilerin son adresi, İzmir’in en kalabalık ilçelerinden olan Karabağlar oldu.

Sokak sokak üç mahalleyi gezen Başkan Tunç Soyer'e Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, “Acil Çözüm” ekiplerinin koordinasyonunu sağlayan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, bürokratlar ve muhtarlar eşlik etti.

Sorunlara anında çözüm

Karabağlar'ın Abdi İpekçi, İhsan Alyanak ve Peker mahallelerinde Acil Çözüm ekiplerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Soyer, sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Başkan Soyer, “Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber acil, yerinde, üretilmesi gereken çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Bu şekilde anında yerinde görüp, anında çözüm üretmek mümkün oluyor. İlçe belediye başkanımızla paslaşıyoruz. ‘Hangisini biz yapalım?’, ‘Hangisi o yapsın’ gibi konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Bu uygulamanın son derece heyecan ve mutluluk veren bir çalışma olduğunu ifade eden Soyer, “Normalde belediyenin rutin çalışma akışı içerisinde aylara, belki de yıllara yayılacak işleri çok hızlı ve anında yerinde çözmek mümkün oluyor” dedi. Başkan Soyer, kendilerine öncelikle çocuklar için park yapılması yönünde taleplerin geldiğini belirtti.

***

Buca ve Konak’ta neler yapıldı?

Acil Çözüm ekipleri geçtiğimiz aylarda Buca ve Konak’ın çeşitli noktalarında çalışmalarını tamamladı. Buca’daki Adile Naşit ve Göksu parkları baştan sona yenilendi, Göksu, İnönü, Mustafa Kemal Mahallesi’nin çeşitli sokaklarında yürüyüş yolu, park, çevre düzenleme, spor alanları oluşturma ve parke kaplama gibi çalışmalar yapıldı. Konak’ta da Yeşildere, Yenidoğan ve Lale Mahallesi’nde benzer çalışmalar yürütüldü.