Sol Feminist Hareket, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşında 'evlendirilerek' cinsel istismara maruz bırakıldığı skandalının 30 Ocak’ta İstanbul’da görülecek duruşması için Antalya’da yaparak davaya çağrıda bulundu.

Sol Feminist Hareket: Çocuklarımızı boğan tarikat karanlığına meydan okuyoruz

HABER MERKEZİ

Sol Feminist Hareket, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşında ‘evlendirilerek’ cinsel istismara maruz bırakıldığı skandalının 30 Ocak’ta İstanbul’da görülecek duruşması için Antalya’da Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaparak davaya çağrıda bulundu.

Sol Feminist Hareket adına açıklama yapan Aysel Aydın, “20 yıldır her olayda faili aklayan AKP hükümeti, bu olayda da failleri aklamaya devam ediyor. Çocukları, kadınları korumakla yükümlü olan devlet, çocuk istismarının önünü açan yasaları Meclis’e getiriyor. Sol Feminist Hareket olarak, tüm cesareti ile bu gerici zihniyetten hesap sormak isteyen H.K.G.’nin yanındayız. Tüm kadınları 30 Ocak’ta görülecek olan davaya bu gerici düzene karşı laikliği savunmaya çağırıyoruz” diyerek kadınlara seslendi.

“ŞEYHLERİNİZLE HESAPLAŞACAĞIZ”

Aydın, “Üzerimize çöreklenen tarikatlarınızı, bizi karanlığa mahkum etmeye çalışan kararlarınızı, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini tanımıyoruz. Cumhuriyetin ilerici değerlerini ve laikliği tasfiye ederek kurduğunuz bu düzeni yıkacağız! Kadınları, çocukları nefessiz bırakan tarikatlarınızla hesaplaşacağız! Yüksek makamlara yerleştirdiğiniz șeyhlerinizle hesaplaşacağız. Adına evlilik diyerek 6 yaşındaki çocuğun istismarını meşrulaştırmaya çalışanlar, bugün H.K.G'nin şikayetini ve davasını karalayarak işkenceyi sürdürmeye devam ediyorlar. H.K.G'nin beyanına, ses kayıtlarına ve fotoğraflara rağmen failleri koruma gücünü kendilerinde görmekten çekinmiyorlar. Tarikatın karanlık kuşatması sürerken, H.K.G.'nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan savcı Ercan Ateş’in görev yerinin değiştirilmesi, gericilerin kimleri korumak istediğini göstermektedir” dedi.