Sol Feminist Hareket, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı skandalında istismarcıları savunup mağduru hedef gösteren haberi ardından Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sol Feminist Hareket’ten H.K.G.’yi hedef gösterip istismarcıları aklayan Akit’e suç duyurusu

HABER MERKEZİ

Sol Feminist Hareket, Türkiye’nin gündemini sarsan Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı skandalında H.K.G.’yi hedef gösteren Akit hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Akit, yaptığı haberle H.K.G.’nin adını açıkça yazmış ve fotoğraflarını yayınlamıştı.

Ankara Adalet Sarayı’na giderek Sol Feminist Hareket adına suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı’na ileten Avukat Damla Yıldırım, yaptığı açıklamada, “İlk olarak BirGün gazetesinde duyduğumuz, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli sistematik istismarına maruz kalan H.K.G.’nin davasının yaklaştığı bugünlerde, senelerdir bu tarz dosyalarda algı yaratan Yeni Akit gazetesinin bir haberine maruz kaldık. İçeriğinde mağduru suçlayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bir haber yaratıldığını gördük. Buna karşı Sol Feminist Hareket olarak Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduk.

Hem erişim engellenmesini hem de bu haberi yapanların ve yetkililerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bugüne kadar kadınların ve çocukların yaşamlarını bu karanlığa mahkum etmemek işçin elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sol Feminist Hareket’ten yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Hiranur Vakfı yöneticilerinden Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tarafından sistematik istismara maruz bırakıldığı BirGün Gazetesi haberiyle ortaya çıkan H.K.G. davası yaklaşırken Yeni Akit paçavrası, mağduru suçlayan bir haber ile bugün algı yaratmaya çalışmış ancak alenen ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘Suçu ve suçluyu övme’ ve ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarını işlemiştir.

Yeni Akit paçavrası yetkilileri ve haberi yapan şahıslar hakkında Ankara adliyesi cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yine söz konusu habere erişimin engellenmesi için Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne de başvuruda bulunduk. Cemaat ve tarikatlarda yaşanan istismar ve şiddet olaylarının münferit olmadığını biliyoruz!

Çocukların ve kadınların yaşamlarına mal olan bu karanlığa meydan okuyoruz!