Sol Genç, 'Gençli Gönderecek' sloganıyla yaptığı açıklamada AKP iktidarının 20 yıllık baskıcı, gerici politikayla ülkeyi kültürel bir çöküşün içine attığını belirtti. Okulların birer kar yuvasına çevrildiğini belirten Sol Genç, "Onlar kaybedecek, biz kazanacağız" dedi.

SOL Genç: AKP'yi gençlik gönderecek

Sol Genç, karanlık iktidarına tahammül kalmadı diyerek “Gençlik Gönderecek” başlıklı bir açıklama yayınladı.

'Dinci baskının altında hayatlarımızın kuşatılmasına itiraz ediyoruz' diyen Sol Genç'ten yapılan açıklama şöyle:

AKP 20 yıllık iktidarında baskıcı, gerici, Siyasal İslamcı karanlığıyla ülkeyi giderek büyüyen ekonomik, sosyal ve kültürel bir çöküşün içine attı. Artık yeter. Toplumun her kesiminden isyan sesleri yükseliyor. Özellikle bu iktidarın içine doğmuş, her geçen gün geleceğinin ve özgürlüklerinin elinden alındığı biz gençlerin artık bu karanlıklar iktidarına tahammülü kalmadı.

Önümüzdeki seçim, bu yaratılmaya çalışılan Siyasal İslamcı, sermaye dostu, gerici, hukuksuz rejimin referandumu niteliği taşıyan hayati bir seçim olacak. Bu noktada biz gençlere düşen görev de aynı derecede önemli. AKP iktidarı, her türlü hile ve zorbalıkla iktidarda kalmak için ellerinden geleni deneyecektir. Buna karşın bizler diyoruz ki: bu örgütlü kötülüğü, felaketler iktidarını GENÇLİK GÖNDERECEK.

Emlak krizi ve fahiş zamlar yüzünden gençlerin ev hayali dahi kuramadığı, çıkarsa niteliksiz KYK yurtlarına çıkmazsa tarikat yurtlarına mahkûm edildiğimiz bu düzeni reddediyoruz. Okullarda sürekli zamlanan, çoğunlukla yeterli kapasitesi olmayan yemekhanelerde özensiz, sağlıksız, niteliksiz yemekler yemek istemiyoruz. Barınma, beslenme, sağlık gibi en temel hakların bile piyasalaştırıldığı AKP iktidarını GENÇLİK GÖNDERECEK.

Dinci baskının altında hayatlarımızın kuşatılmasına itiraz ediyoruz. Tarikat ve cemaatlerin, ilkokuldan üniversiteye eğitimin her basamağında dernek, vakıf, kuran kursları, yurtlar ile bir ruh emici gibi öğrencilerin hayatına çökmeleri kabul edilemez. Yaratılmaya çalışılan fiili şeriat rejiminin karşısında laikliği, bilimi savunan insanlara yönelik büyük bir baskı ve yıldırma politikası izleniyor. Sözün, düşüncenin ve ifadenin yasaklandığı bu baskıcı rejimi reddediyoruz. Siyasal İslamcı karanlığı GENÇLİK GÖNDERECEK.

Bizi bekleyen diplomalı işsizliğe, geleceksizlik girdabında boğan baskılara karşı mücadele ediyoruz. Ülke kaynaklarının mafyaların, üç beş yandaş çetenin konforu için değil gençlik için harcanacağı adil bir ülke için mücadele ediyoruz. Geleceğimizi çalmaya çalışan kötülükler imparatorluğunu GENÇLİK GÖNDERECEK.

Okullarımızı birer kar yuvasına çeviren, eğitimin içini boşaltırken her ile bir üniversite kampanyasıyla diplomalı işsizler ordusunu büyüten AKP ve maşası YÖK; nitelikli, bilimsel eğitim ve özerk-demokratik üniversite için mücadele eden öğrencileri polis, özel güvenlik ve sivil faşist çetelerin şiddet ve zorbalığıyla sindirmeye çalışıyor. Üniversitelerin kültürünü yok etmeye, okullarımızı AKP’nin arka bahçesine çevirmeye çalışan bu anlayışı defedeceğiz.

Bizleri oy potansiyeli olarak görüp sorunlarımıza çözüm üretme çabasına bile girmeden türlü sosyal medya şaklabanlıklarıyla bizi yanına çekmeye çalışan düzen içi siyaset öznelerinden sıkıldık. Kimse bizi temsil etmiyor, biz kendi sesimizi duyurmak için hep beraber mücadele etmek, kendi sorunlarına kendi çözüm yaratan bir siyaseti örgütlemek için sorumluluk alıyoruz. Onlar kaybedecek, biz KAZANACAĞIZ. AKP iktidarını GENÇLİK GÖNDERECEK.