Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesinin ardından Ankara'da sokağa çıkan SOL Genç, "Tarikat yurtları kapatılmalı, tarikatların tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır" çağrısında bulundu.

SOL Genç Ankara'da sokağa çıktı: Tarikat yurtları kapatılsın,  tüm varlıkları kamulaştırılsın

SOL Genç, üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıların ardından yaşamına son vermesinin ardından Ankara'da sokağa çıktı.

Gençlerin cemaat yurtlarında istismara, intihara, geleceksizliğe sürüklendiğini kaydeden SOL Partililer, "Geleceğimiz için sesleniyoruz, öfkemizle sesleniyoruz; tarikat yurtları kapatılmalı, tarikatların tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır" çağrısında bulundu.

'HALK ÇOCUKLARINI İSTİSMARA, İNTİHARA, GELECEKSİZLİĞE SÜRÜKLEDİLER'

Kara'nın intiharının ardından SOL Parti'den yapılan açıklamada da "AKP gericiliği gençlerimizin hayatını çalmaya devam ediyor. Kendileri Saray’da yaşayıp çocukları jetlerde gezerken halk çocuklarını istismara, intihara, geleceksizliğe sürüklediler" ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, "Yeter! Bu karanlık odaklar; tarikat-cemaat yurtları kapatılmalıdır. Tarikat-cemaat ve yandaş Vakıflara kamudan aktarılan her kuruş geri alınmalı; bu kaynaklar gençlerin barınma ve istihdam sorunlarının çözümü için kullanılmalıdır" denilmişti.