SOL Genç, KYK zamlarının geri çekilmesi için Samsun’da basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada, "Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda yapılan yüzde 80'lik zam kabul edilemez. Bu zam biz öğrencileri mağdur etmektedir" denildi.

SOL Genç: KYK zamları geri çekilsin

Elvan CİHAN

SOL Genç, KYK zamlarının geri çekilmesi için Samsun’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Süleymaniye geçidinde 19:00 da yapılan açıklamayı Betül Ezen okudu.

Yapılan zamlar ile gençlerin tarikat, cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığını dile getiren Ezen, şunları dile getirdi: "Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, politik, toplumsal kriz biz gençlerin hayatlarını etkilemekte, bugünümüzü yok etmekle birlikte geleceğimizi de elimizden almaktadır. İşsizliğe, geleceksizliğe maruz kaldığımız bu kriz ortamında sistemin gençliği mecbur bıraktığı çıkış ise cemaatler, tarikatlar, islamcı çeteler olmaktadır. Gençleri cemaatlerin, siyasal İslamcıların eline bırakan AKP iktidarı geçtiğimiz günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan yurtlara yaptığı zam ile ülkenin içinde bulunduğu krizin bedelini bizlerin üzerine yüklemeye çalışmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda yapılan yüzde 80'lik zam kabul edilemez. Bu zam biz öğrencileri mağdur etmektedir. Bizlere verilen burs ve kredi aylık 850 lirayken; bu zamla bizden aylık talep edilen yurt fiyatları kredi ve burs fiyatlarının üzerine çıkmıştır’’.

"ODTÜ'DEKİ ZAM YEMEKHANE ZAMLARININ HABERCİSİ"

ODTÜ’de yapılan yemekhane zammının ilerleyen günlerde diğer üniversitelerde de uygulanabileceği söylenerek şunlar dile getirildi: "Kitap fiyatlarına yapılan fahiş zamlar yüzünden dönemlik almak zorunda kaldığımız ders kitaplarını karşılayamaz durumdayız. Ayrıca ODTÜ'de yapılan yemekhane zammı yeni dönemde bütün üniversitelerde yapılacak yemekhane zamlarının habercisi. Yakın zamanda ulaşım ücretlerine yapılan zamları da düşünecek olursak biz öğrencilerin yükseköğretim alma koşullarımız zorlaşmaktadır. Bizleri bu zam yağmuru içerisinde öğrenciyken part time, güvencesiz, esnek çalışma koşullarına iterek ucuz iş gücü haline getirmektedirler."

Tarikat yurtlarının kamulaştırılması ve yurtların ücretsiz olması gerektiğini talep eden gençler, bu sistem ile mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirerek basın açıklamasını sonlandırdı.