Sol Genç: Mafya tarikat düzenini yıkalım, biz değiştirelim

Genç BirGün

Sol Genç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Mafya tarikat düzenini yıkalım” dedi. Sokakta, mahallede, üniversitede lisede yaşamın her alanında mücadeleyi büyüteceğini belirten Sol Genç yaptığı açıklamada "Son günlerde bir mafya liderinin açıklamalarıyla ortaya saçılan pislikleri izliyoruz. Kirli ilişkilerden uyuşturucu ticaretine hepsinin bizzat iktidarın kontrolünde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Demirörenlerin Ziraat Bankası’na 750 milyon dolar borcunu ödememesi gündem oldu.


Mafya çete iktidarı biz öğrencilere verdiği 3 kuruş krediyi tahsil etmek için bizlere icraya dahi verirken patronların, yandaşların akıl almaz borçlarını silmiş! Yemekhanelere yaptıkları zamlarla iliğimizi kurutmaya çalışanlar halkın parasını saçmakta behis görmüyor. Halka yoksulluğu, çaresizliği reva gören AKP yandaşlara gül bahçeleri vadediyor.

Yemekhane kartında bir lira 40 kuruşla intihar eden arkadaşımız, bir geleceğim yok diye intihar eden arkadaşımız, ölümümün sebebi AKP’dir diyerek intihar eden arkadaşlarımız… Hepsi aklımızda, çalınan yaşamlar aklımızda.

Okurken geçinemediği için çalışmak zorunda kalıp iş kazasında ölen arkadaşlarımız aklımızda. Bizden çaldığınız koskoca bir gelecek var.

Görülüyor ki tek adam iktidarının en tepesinden saray bürokratlarına, emniyetten AKP teşkilatlarına uzanan bu kirli ilişki ağı ülkenin tüm varlığını, emekçilerin alın terini, gençlerin geleceğini sömürüyor. Bunu yaparken de hiç utanmıyor! Devletin bütün kademelerini ele geçirenler sanıyor ki kimse onlara hesap soramayacak. Bu tuğlayı kimse çekemeyecek. Bu ülkenin devrimci gençleri memleketi bir avuç şeriatçı azınlığa ve mafyaya teslim etmeyecek. Bize reva görülen işsizlik, yoksulluk dolu hayatı istemiyoruz. İnsanca bir yaşam, insanca bir gelecek için mücadele edelim. Mafya tarikat düzenini yıkalım, biz değiştirelim!" dedi.