YKS tercih süreci başladı. 20 Ağustos’a kadar sürecek tercih döneminde SOL Genç de, “Tek başına değil birlikte kampüslere” çağrısında bulundu.

SOL Genç’ten tercih dayanışması

GENÇ BİRGÜN

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından son süreç başladı. Adaylar, bugün itibarıyla puanlarına ve başarı sıralarına göre tercihlerini belirleyecekler. YKS tercih ekranının bugün erişime açılmasıyla beraber başlayan süreç, yaklaşık 15 gün sürecek. 13 Ağustos’ta sonlanması planlanan tercihler ülkedeki yangın ve sel felaketlerinden dolayı 20 Ağustos’a kadar ertelendi.

Pandeminin gölgesinde gerçekleşen sınavın ardından seçim sürecinde de pek çok mağduriyet yaşayam öğrencilerin, SOL Genç bu dönemde de yanında. Eşit koşullarda girilmeyen sınava eşit koşullarda da tercih yapılamadığını belirten SOL Genç üyeleri, adaylara destek çağrısında bulundu.

Öğrencilere destek olmayı hedefleyen SOL Genç, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

SOL Genç tarafından yapılan paylaşımda, “Tek başına değil birlikte kampüslere! Kafandaki soru işaretlerini gidermek için buradayız, #yks2021 tercih dayanışmasında beraberiz” ifadeleri kullandı.